Паника в Столипиново! Бутат гаражи, хората пазят къщите

4
Добави коментар

Градът
  Пловдив

Паника в Столипиново! Бутат гаражи, хората пазят къщите

Атанас Мандажиев на 15/05/2012, 11:56

2 снимки:

Следваща

Снимка: Plovdivweek.com

Луд ли си, нареждаше разгневената собственичка

Панически ужас предизвика акцията по премахване на незаконните обекти в район Източен. Хората от Столипиново се притесниха за своите незаконни къщи.

А къщи ще бутат ли?- обърна се към нашия репортер ужасена гражданка. Насъбралата се тълпа сподели пред нас, че в района има много незаконн постройки, защото хората няма къде живеят.

На въпрос на Plovdivweek дали ще се бутат незаконни жилищни постройки, отговарящият за строителния контрол в района инж. Василев заяви, че за целта е нужна заповед от РДНСК. Такава на този етап няма. Ще се издават единствено констативни актове, допълни той.

Главният инженер сподели още, че ще се отстранят над 80 незаконни обекта. Той не се нае с определен срок за премахването им, но предварителното желание е операцията да трае две седмици.

Акцията започна с премахването на павилион на улица „Батак“. Първоначално бе заявено, че собственикът е неизвестен. Според общинарите несправедливо е едните да плащат, а другите – не. Пред нас те заявиха, че ако собствениците се появят, трябва да поемат разходите в размер от 120 лева, за да си вземат вещите от павилиона.

Да, ама не! Разгневената собственичка Стефка Янкова Миланова се появи. Тя напористо настояваше, че иска да узакони обекта и да си прибере стоката. До един момент общинарите бяха доста твърди спрямо гражданката. Впоследствие настъпи обрат. Първоначалната информация за поемане на разходите отпадна и жената прибра стоката си без да плаща. Все пак будката бе отстранена.

С пет инсулта е, ще умре! По този начин циганите просеха милост. На въпрос дали ще платят разходите, ромите се нахвърлиха срещу репортера ни с думите „ти луд ли си?“.

Напрежението се успокои, след като те прибраха всичките си вещи.

Тагове:
пловдив
акция
гаражи
източен
постройки
павилион
незаконни