Малка къщурка с червена фасада

26
Добави коментар
lucynda
lucynda

16.05.2012 г.

Разгледайте интериора на тази малка къща, който ще спечели Вашия интерес.

Изглед откъм улицата

Въпреки малката площ, която заема къщата, тя привлича погледа със своите форми. Погледната откъм улицата, тя приковава вниманието на минаващите с яркия цвят на фасадата си.  Конструкцията на сградата е разположена по-навътре, в сравнение с линията на позициониране на съседните й сгради.

Изглед откъм двора

Въпреки че откъм улицата сградата не показва своето очарование, та разкрива великолепния си дизайн откъм двора. Сгушената в малко пространство, сякаш притисната от съседните къщи, тя буди силен интерес със семплите си форми и “прозрачната“ си структура. Малката сграда е двуетажна, с кубичен дизайн. Почти цялата фасада е заета от огромни панорамни прозорци, които й придават ефирен вид, и пораждат усещане за прозрачност. Освен главня изход към двора, съществува и втори, който е оформен оригинално, като пред плъзгащите се плоскости към всекидневната стая са поставени малки дървени стълбички, аранжирани със саксийни растения.

Обширно дворно пространство

Тясното пространство около къщата е заето от каменни павета, които оформят тесни алеи, отвеждащи към просторния озеленен двор.

Антре с привлекателен дизайн

Въпреки малкия размер на антрето, то има удивителен дизайн – стените му са съставени от каменна зидария. Стълбите в него са разположени на две височини – първите са с дървена конструкция, а вторите – със стоманена. В интериора на антрето се усеща  лек контраст, породен от използваните за обзавеждането му материали, както и техните нюанси. Благодарение на топлите  тонове на дървесината в помещението е постигната хармония, тъй като те “омекотяват“ хладните оттенъци на естествения камък.

Просторна трапезария, разположена на горния етаж

Интериорът на всекидневната стая, разположена на горния етаж, е със семпъл дизайн и ограничен брой мебели. Въпреки това атмосферата в помещението е приятна и спокойна, като за това спомагат топлите тонове на дървесина, която присъства осезаемо, както и на панорамните прозорци, които предлагат гледки към свежия двор и даряват на всекидневната светлина.  

Всекидневна стая с изискан дизайн

Както останалите интериори в къщата, така и този на всекидневната стая е със семпъл дизайн. Ефектен акцент се поставя от ъгловата мебелна конструкция заемаща площта на две съседни стени. Обзавеждането, разбира се, е деликатно – удобен диван с бяла дамаска, дървена маса и ярко червен фотьойл.

Баня със спокойна атмосфера

Банята се намира на горния етаж, в непосредствена близост до спалнята. Тънка  хоризонтална част от граничещата със спалнята стена е заета със стъклена плоскост, позволяваща видимост и от двете стаи.