Чудновати животни

117
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Ламите се използват за вълна, мляко, месо и като товарни животни. Счита се, че ламите съществуват отпреди 4 милиона години. Те са интелигентни животни, високи са между 1,7 метра и 1,8 метра и тежат между 130 и 200 килограма. Освен това са социални животни и обичат да живеят в стада. Живеят до 20-25 години. В случай , че ламата се почувства застрашена е много възможно да започне да плюе.
 
Зъбата сепия
Изглежда като човешка уста с пипала, сякаш е излязла от някое хорор аниме. Тази сепия е изключително рядко срещана и до сега е изследвана само една. Учените се изумяват от странните пропорции на пипалата, докато ние се ужасяваме от зъбите, които всъщност се оказва, че са илюзия – това всъщност са устни.
 

Риба-капка (риба-сопол)
Рибата-сопол (наричана така заради големия носоподобен израстък отпред) е обявена за най-нещастното същество на света. Тя живее по дъното на океана и се носи мързеливо по течението без да използва никаква енергия, тъй като няма никакви мускули и не може да плува. Храни се с морски сняг – останките от зоопланктона по дъното. Рибата-капка всъщност е застрашен от изчезване вид. Въпреки, че не става за ядене, тя често попада в мрежите на рибарите, тъй като съжителства с други морски видове като раци и омари.
 Едно от любопитните неща за тази нещастна рибка, всъщност открито наскоро, е, че тя отглежда потомството си в нещо като детска градина. Родителите се организират в групи с други себеподобни и заедно защитават малките си.

 

Това е Theridion grallatora или паякът с усмивка. Някои смятят, че лицето служи за отблъскване на хищниците, като може би ги заблуждава, че това не е паяк.
 
  
Житоядец жираф
Идва от Мадагаскар и дългият му врат е адаптация, която помага на мъжките да навиват листа, в които пазят яйцата си.

Звездоноса къртица
Изглежда сякаш бомба й е гръмнала в лицето, дълга е около 20см и е почти сляпа.

 

Вълчи капан
Ако смятате, че е трудно да се разбере какво има на снимката, значи сте напълно прави. Всичките му снимки имат този проблем. Този вид морски дявол е познат и като риба чудо. Те имат въдичка на главата, с която хващат риба. Наричат се вълчи капан, заради големите си горни челюсти, които се отварят и затварят като вълчи капан.