Малки тайни за по- лесно ставане сутрин

39
Добави коментар
naskoki
naskoki

На всички ни е пределно ясно колко трудно и неприятно е да се измъкнем от мекото и топло легло и да започнем новия работен ден. Дори и след като сме се събудили, обичаме „само още 5 минутки да си полежим без да правим нищо“. Точно през тези пет минутки обаче бихме могли да направим нещо полезно за самите себе си.

И така… ето няколко простички тайни, които ще улеснят събуждането Ви и ще Ви накарат да се чувствате по- бодри и пълни с енергия и желание за работа.

1. Ако се събуждате с помощта на аларма от мобилния телефон, то изберете Ваша любима песен, която Ви действа ободряващо. Повечето хора избират стресираща мелодия, с „оправданието“, че само нещо подобно ще ги накара да станат от леглото, но това е крайно погрешно схващане. По този начин още преди да си отворите очите вече се двойно стресирани- от звукът и от факта, че е време да ставате за работа.

2. Създайте си режим- постарайте се да ставате в едно и също време всеки ден. Дори и през уикендите. Може да Ви се струва много жестоко да не можете да си помързелувате и да си поспите повечко поне през уикендите, но съвсем скоро ще се убедите в обратното.

3. Помнете, че сънят Ви трябва да продължава не по- малко от 7-8 часа, но… и не повече от 9!

4. Докато все още си лежите и не можете да намерите сили да станете, направете си лек масаж на лицето. С кръгообразни движения разтрийте челото, бузите, носа, ушите, областта на шията. Този елементарен масаж не само ще Ви събуди, но и ще подобри кръвообращението на лицето.

5. Доказано е, че ако ставате в нечетно време, то събуждането Ви ще е много по- лесно и приятно. Например- не навивайте часовника за 8, а за 7:45 ч.

6. Веднага след като се събудите, изпийте чаша хладка вода. Мислете си за нещо хубаво и положително. Това ще зареди с енергия тялото Ви и с позитивизъм съзнанието Ви. Очакването за нещо добро ще ви стимулира да побързате и да започнете деня с усмивка на лицето.

7. Вземете си контрастен душ, редувайки топла и студена вода. Тази процедура освен, че има ободряващ ефект, дава и по- здрави вид на кожата.

8. Започнете деня със събуждане на мозъка. Докато си пиете кафето, решете някоя кръстословица – това ще подобри умствената Ви деятелност (допълнителен плюс е, че според някои учени от това дори се отслабва.