Арестуваха Евелин Банев-Брендо в Созопол

7
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бизнесменът Евелин Банев – Брендо е задържан снощи в Созопол при спецакция на ГДБОП, по подозрение за извършване на престъпление. Той ще остане в ареста 24 часа, съобщиха от МВР.  Предстоят процесуално-следствени действия за установяване на обстоятелствата по случая и евентуалната съпричастност на Брендо  към него.    

Брендо е издирван с червена бюлетина от Интерпол. Той е обявен за общодържавно издирване заедно със съпругата си и още двама свои съучастници по обвинение за пране на над 2 млн. евро още през 2006 г., както и за трафик на голямо количество наркотици от Латинска Америка към Европа. Брендо е бивш съдружник на Иван Тодоров-Доктора.

През лятото на 2009 г. обвинителният акт срещу Евелин Банев-Брендо е внесен в Софийския градски съд. Брендо е обвинен в организиране на престъпна група, заедно с бившата си съпруга Моника Добринова, нейната сестра Десислава Дишлиева, съпруга на разстреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Групата действала не само в България, но и в Швейцария, Австрия и Германия. Освен за участие в организирана престъпна група обвиненията са и за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителната система.