Абитуриентките все по-лигави и голи

7
Добави коментар
piliondel
piliondel

Абитуриентските балове тази година вече са факт и младите зрелостници са изпаднали меко казано в еуфория. След пет години трепетно очакване най-сетне времето за модно дефиле дойде. Пловдивските улици за поредна година ще се превърнат в моден подиум за екзалтираните младежи. Разбира се, най-важната част от празненствата е разходката с бална рокля или костюм и показването на нов и ексцентричен стайлинг. Всеки желае да бъде оригинален и да изскочи с визия, невиждана досега.

Жалко или не, оказва се, че и тази година желанията на завършващите ученици са почти едни и същи в сравнение с предишни години. Поръчките за рокли вече са приключили, останаха само поправки и коригиране на облекла, обяснява продавач-консултант от известна пловдивска фирма за дрешки.

Какво е модерно тази година ли? Каквото и миналата – отпред късо, отзад дълго, просто ни заливат с подобни поръчки. Цветовете са парижко синьо, както и традиционните черно, червено и бяло. О, деколтетата винаги са много дълбоки, а цепките безкрайни. Момичетата са луди по тях, коментира младата продавачка. Модерни са и късите рокли тип 60-те години. Девойките и момчетата идват най-често с родителите си, по-рядко с приятели, баби и дядовци. Никога не се вслушват в съветите им, вземат ги единствено за да плащат.

Какви са впечатленията на пловдивските търговци от зрелостниците – бъдещето на България? С всяка следваща година те стават все по-лигави. Не може да се каже, че са претенциозни, защото тяхното е лиготия, възмущава се магазинерка. Идват с желания за модели, които са или неосъществими, или изключително безвкусни. Тази година не сме имали поръчка за рокля тип „Андреа“ или „Преслава“, но предишни години не спираха да валят.

За 2012 година преобладаваха желания за модерни бални облекла на световни звезди. Идва момичето и ми казва: „Искам роклята на Риана“, но ние не можем да я направим същата и да доставим същия плат от чужбина. Поради тази причина сме връщали хора.

Напливът от абитуриенти по магазините е по-малък от предишни години. Имат много претенции, но не знаят, че за 300 лева не можем да направим мечтаната рокля, обяснява развълнувано момичето. Малко са девойките, които знаят какво искат, повечето са наистина глупави и не могат да се изказват. Но има изключения, които идват с ясни и точни желания.

При мъжките костюми нещата стоят малко по-различно. Повечето абитуриенти пристигат с родителите си и мненията им почти винаги се припокриват. Там отново на мода са изчистените и фини силуети. Купуват се едноредни и двуредни вталени сака, комбинирани с класически панталони. Младежите също разглеждат списания и гледат телевизия, което им влияе. Търсят модели, подобни на Versace, Giorgio Armani, Roberto Cavalli. Цветовете са предимно тъмни, но има и такиви, избрали летни нюанси.

Абитуриентките винаги са искали и ще искат рокли тип принцеса. Може би защото се изживяват като приказни героини. Другата линия е свързана с дългите, много, много дълги рокли. Тоалетите в стил „русалка“ са също толкова загадъчни, както и митичното създание, чието име носят. Тънка талия, стройни крака, плавна линия на раменете, красива гръд – всичко това се подчертава от елегантната дреха. Българските момичета залагат много и на животинските десени и щампи. За тях е важно да напомнят на тигрица, змия, зебра или дори крокодил.

Едно е ясно: модното шествие в града започва и пловдивчани ще се насладят или възмутят на разголеното абитуриентско тяло.