Домашно парти преди бала

46
Добави коментар

Абитуриентски балове: Ако детето ви тази година завършва училище, вече отдавна би трябвало да сте свършили основното, което се очаква от вас покрай подготовката за бала. А именно да се погрижите за финансовата и част – купуването на тоалет, обувки и аксесоари и плащането на куверт за ресторант.

Домашно парти преди бала

Но задълженията ви, свързани с бала, все още не са приключили. Както добре знаете, от вас се очаква непосредствено преди него да съберете в дома си приятели на детето си, роднини и съседи, с които да отбележите случая. И тъй като повечето абитуриенти възприемат бала като най-важното събитие в живота си, е изключително важно въпросното парти също да е организирано така, че да бъде забавно и запомнящо се. Предлагаме ви идеи как да го направите такова.
Напитките
Тъй като събиранията преди бала обикновено се правят в ранния слетобед, не е препоръчително да сервирате силни алкохолни напитки. Погрижете се да имате 1-2 бутилки такива за всеки случай, но наблегнете предимно на безалкохолните или слабо алкохолните коктейли. Изборът на рецепти в интернет е повече от огромен, но можете да разчитате и на собственото си въображение при направата и украсата – бъдете сигурни, че гостите ви ще го оценят. Естествено, не забравяйте да се запасите и с достатъчно количество бяло вино, минерална вода, сокове и безалкохолни напитки.
Храната
Едно от най-важните неща, които трябва да вземете предвид при избора на менюто за събирането е, че храната в никакъв случай не бива да бъде прекалено тежка, мазна или пикантна. Не само защото следобедните часове не предполагат да се набляга на такава, а заради опасността върху тоалета на абитуриента или абитуриентката да се появи петно, което ще бъде почти невъзможно да бъде почистено и със сигурност ще развали настроението му/и.
Храната, която ще поднесете, трябва да е лека, разнообразна, вкусна и не на последно място – да изглежда атрактивно. Най-лесният вариант да покриете всички тези изисквания е като приготвите няколко вида солени и сладки хапки. Също както при коктейлите, вариантите са безброй и можете да позволите на въображението си да се развихри. Друго голямо предимство на хапките е, че направата им не отнема кой знае колко време. Ако разполагате с повече от него обаче, можете да ги заместите с мъфини. Независимо дали са сладки или солени, те могат да бъдат различни видове, а освен това имате възможност да експериментирате и по отношение на украсата и начина на поднасянето им.
Друг акцент в менюто ви могат да бъдат платата със сирена, към които да добавите солени бисквити, пълнозърнест хляб, ядки и плодове. Впрочем последните две е препоръчително да присъстват на масата, независимо какви са другите ястия. По отношение на ядките е най-добре да заложите на бадеми, кашу и лешници, а плодовете трябва да са нарязани и поднесени по интересен начин. Най-лесно е да ги подредите върху плата, но можете да използвате и дървени или метални шишове. Ако не сте сигурни точно какви плодове да изберете, заложете на комбинация от ананас, банан, киви и ябълка. Разбира се, в красиви купички можете да поднесете и цели ягоди или череши.
Имайте предвид, че в никакъв случай не е задължително да приготвяте или купувате торта или някакъв друг по-специален десерт. Ако искате обаче да впечатлите гостите си в максимална степен, вместо бонбони, сложете на масата шоколадови трюфели. Освен, че са изключително вкусни, те са и много изискани, което ги прави повече от подходящ избор за партито.
Украсата
Не прекалявайте с декорацията, но и не я пренебрегвайте. Най-лесният и евтин начин да създадете празнична атмосфера в дома си е като го украсите с разноцветни балони. Завържете с панделка няколко един към друг и ги сложете на 5-6 места, като едното задължително трябва да бъде до входната врата. Рамката на друга украсете с цветя и панделки и я използвайте като специално създаден декор за снимки. Ако имате градина, направете същото със ствола на някое дърво или с дървена арка.

в.Кауфланд