Двама актьори в ролята на Спартак

67
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

Казват, че добрите хора си отиват първи от този свят. Е, понякога е така и с добрите актьори. Животът дава своето, но и си го взима. За жалост Анди Уитфийлд се сбогува твърде рано със земното си съществуване и славата – едва на 39 години! Ракът на лимфните възли не го пощади. Всичко се случило в една слънчева сутрин в Сидни – слънце навън, мрак в душите! Младият мъж е починал в ръцете на съпругата си Вашти.

Актьорската кариера на Анди Уитфийлд започва с участието му в няколко австралийски сериала. Най-значим и върхов за неговата биография се оказва Спартак: Кръв и пясък – сериал с изявени визуални ефекти на насилие и сексуалност.

Сега неговото място заема австралийският актьор Лиъм Макинтайър. Лиъм добива първия си опит в киноизкуството на родна земя. Започва кариерата си в късометражни филми, но това не му пречи да поддържа на ниво ролята си в популярния сериал. Самият Анди му дава благословията си и го одобрява за ролята. Щафетата е предадена (тъжно, но факт!).

Лиъм споделя, че решението да заеме мястото на Уитфийлд е било изключително трудно, тъй като поводът е трагичен. Казва, че за него загубата е голяма, както и за всички фенове. Според него всеки актьoр мечтае за такава голяма роля, но не и получена при такива обстоятелства.