София Бутела – любимката на Мадона и Майкъл Джексън

1
Добави коментар
dominika
dominika

Кое е общото между Мадона и Риана? Момичето-сензация София Бутела. Дори ако лицето й не ви е известно, ще я познаете по танците. За последните шест години тя се превърна в истинска звезда в хип-хопа.

30-годишната красавица с френско-алжирска кръв получи световна известност благодарение на участието си в турнето на Мадона и танците в клиповете на Риана и Ашер. Стана посланик и лице на Nike и се снима във видеото на Майкъл Джексън „Hollywood Tonight“, излязло след неговата смърт. Този клип е доста тъжно постижение в кариерата на София: година преди това тя била поканена да участва в концертното турне на певеца, но се наложило със свито сърце да оклони предложението.

„Минах кастинга и попаднах в неговия балет, – обяснява Бутела. – Но датите съвпадаха с турнето на Мадона, и ми се наложи да откажа. Чухме се по телефона и аз обещах да работя с него по-късно същата година, но за нещастие това време изобщо не настъпи. Майкъл почина.

За да разберете защо двете суперзвезди са се били за тази танцьорка, е достатъчно да напишете името й в YouTube, пише светското списание InStyle.

София притежава изваяно тяло и стоманени мускули (коремът й спокойно може да бъде използван вместо дъска за гладене), но освен всичко останало, на екрана и в живота тя излъчва магнетизъм и увереност в себе си.

На фотосесията за InStyle в Западен Лондон София пристига облечена в клин, черен суитчер и развлечена спортна тениска. Черните й коси са събрани на кок. Визията й е съвсем непретенциозна. В чантата си носи чифт обувки на точки, подарени й от Мадона – белег за това, че отношенията помежду им са по-топли, отколкото е прието между звезда и танцьор. „По време на турнетата балетът става като едно семейство, – обяснява тя с дрезгав глас. В произношението й френският акцент се съчетава с лос-анджелиски нотки. – Мадона е невероятна. Харесва ми как разсъждава. Има оригинален отговор на всеки въпрос, разказва с топлота танцьорката.

След снимките София се връща в Лос Анджелис, за да репетира изявата си с Мадона на Супербоул. Като оставим настрана ангажиментите й с попиконата, новата цел на Бутели е актьорството. „Обичам да се превъплъщавам в други хора – толкова е интересно“, казва тя.

Дебютната й роля е като пламенната Ева от Южна Америка във филма „Улични танци-2“. Лентата представлява два часа бодри танцови стъпки, подправени с латиноамериканска хореография и, разбира се, романтика. „Никога до този момент не бях танцувала салса. Наложи ми се бързо да се науча и се оказа супер“, смее се красавицата.

София е израснала във Франция (макар до 3-годишна да е живяла в Алжир), а сега се е установила в Холивуд. Свободното си от снимки и турнета време посвещава на любимото си хоби. „Обожавам старинните вещи. На Мелроуз авеню има малко пазарче с мебели, дрехи и сувенири. В момента съм полудяла по 20-те години и купувам всичко в този стил. Така си почивам“, споделя танцьорката.