Как се приготвя желе

5
Добави коментар
ioio55
ioio55

Обувки
Боти
Ботуши
Чанти

 
Категория: Храни и напитки
     Добавил: НонаКак се приготвя желеЖелатинът може да се запази дълго време в добре затворен съд. Желето ще стане по-бързо, ако:
— предварително поставите формата (в която ще го приготвите) в съд със студена вода, с разтворена в нея шепа сол.
— разтворете първо желатина в топла вода, към която после прибавете, за да се постигне необходимият обем, кубчета лед.
Освен да изплакнете в студена вода формата, в която ще приготвяте желето, може след това да я намажете с олио. В резултат на това тя лесно ще се отдели, а лъскавината от мазнината ще му придаде по-апетитен вид. Ако въпреки това желето не се отдели, бързо потопете съда в гореща вода.
Когато приготвяте десерт с желе, може първо да изсипете във формата около половин сантиметър от разтворения желатин и да го оставете в хладилника. Замръзне ли желатина, извадете го и върху него сложете от предварително приготвената гарнитура (например нарязани плодове). Полейте отново желатина и отново сложете формата на студено. По този начин можете да наредите много слоеве и богато да украсите желето. Може също да редувате различни цветове желе. Приятен апетит.

 Видяна: 8489 |  
 Коментари:4

j      April 22, 2011, 7:57 pmима и растителен желатин от пектин се прави.Този на д-р Йоткер е растителен!Похапвайте с удоволствие,а които не му харесва да не яде!