РОБИН ГИБ ВЕЧЕ НЕ Е STAYING ALIVE

2
Добави коментар
asvan
asvan

***НОВИНИ***

» РОБИН ГИБ ВЕЧЕ НЕ Е STAYING ALIVE

Напусна ни още една мегазвезда от диско ерата. Робин Гиб загуби борбата с рака и почина на 62 години.

Робин и братята му Морис и Бари създават „Би Джиис“ точно, след като семейството се премества да живее от Манчестър, Англия, в Бризбейн, Австралия, през 1958-ма година. По това време Морис и Робин, които са близнаци, са на 9 години, а Бари е на 12.

Робин официално е признат за лидер на триото въпреки, че Бари е водещ вокал в хитовете им.

Първия хит на бандата е „Spicks and Specks“, който е 12-ят им сингъл и излиза през 1966-та, като е признат за най-добър сингъл за 1967-ма.

През същата година баща им Хю изпраща демо запис на мениджъра на „Битълс“, Браян Ъпщейн, но той го прехвърля на приятеля си Робърт Стиджууд, който веднага подписва 5 годишен договор с братята. Първата им песен с новия продуцент, „New York Mining Disaster 1941“ , веднага влиза в топ 20 на САЩ и Великобритания.

Следващата им песен „To Love Somebody“, която е ремикс на „Massachusetts“ на Джанис Джоплин, е техния първи британски номер едно хит.

Албумът им „Children Of The World“ е този, който за първи път ориентира триото, като денс изпълнители, включващ първия им диско хит „You Should Be Dancing“. По това време Робърт Сиджууд участва в създаването на филма „Треска в събота вечер“(Saturday Night Fever) и поканва братята да запишат саундтрака, като така се раждат едни от най-големите диско и поп хитове на всички времена, „Night Fever“, „Staying Alive“ и „How Deep Is Your Love“, които стават номер едно в американския сингъл чарт и правят албума най-продавания релийз с филмова музика за всички времена.

Последният албум на групата е „This Is Where I Came In“, издаден през 2001-ва и е 22-ят им студиен албум.

„Би Джиис“ официално спират да съществуват през 2003-та след смърта на Морис.

Робин Гиб е награден от кралица Елизабет втора с Ордена на британската империя през 2002-ра и с почетна степен „Доктор на музиката“ от Манчестърския университет, през 2004-та година.

Здравословните проблеми за Робин започват през 2010-та, когато е опериран по спешност заради запушени черва(от същото умира Морис, брат им Анди умира през 1988-ма, на 30 години).

През 2011-та говорител на музиканта съобщава, че Гиб е болен от рак на червата и черния дроб. На 4 март 2012 е обявено, че ракът е изчистен, но на 28-ми същия месец, отново е хоспитализиран и изпада в кома на 14-ти април, продължила до вчера и завършила със смъртта на един от диско титаните.

Почивай в мир Робин, ти завинаги ще останеш Staying Alive в сърцата на милионите си фенове