10 туристически дестинации във Франция – тема за Франция – Idi.bg

48
Добави коментар
tao
tao

 

Франция е домът на хубавото вино, страхотното сирене и галския хумор. Невероятно капризни, с език, който има секси акцент, французите са националисти, но пък имат много основания, за да се гордеят със себе си.

Ето 10 забележителни места, които трябва да посетите във Франция.

Айфеловата кула, Париж

Айфеловата кула е най-отличителната забележителност както за Париж, така и за цяла Франция. В наши дни тя се счита за модерно чудо на архитектурата, тъй като предлага изумителни и спиращи дъха гледки от Париж. Ако сте решили Париж да бъде следващата Ви туристическа дестинация, внимавайте – изкачването на Айфеловата кула не е подходящо за хора, които имат проблеми със световъртежа.

Катедралата Нотр Дам

 

Катедралата, придобила известност от романа на Виктор Юго – “Парижката Света Богородица″, е шедьовър на  готическата  архитектура, който определено не бива да се пропуска.

Лувърът

Лувърът е може би най- известната от всички художествени галерии. Той е и дом на множество художествени творби и предмети с историческа стойност. Тук можете да видите не само неразгадаемата усмивка на Мона Лиза, създадена от Леонардо да Винчи, но и над 35 000 творби, датиращи от Античността до наши дни.

Версайският дворец

Когато напуснете Париж и навлезете във вътрешността на Франция, ще откриете Версайския дворец – домът на френските крале и кралици. Посещението му е един прекрасен начин да прекарате деня си.  Можете да се насладите на залата с огледалата, възхитителните градини и фонтани. Версайският дворец е заобиколен от град, който разполага с най-изтънчените ресторанти в региона (включително и Париж).

Рокамадур

Пътят за Рокамадур, на юг от Париж, заобикаля живописни скали и пропасти, в чието дъно лъкатуши река Дордон. Градът е дом на множество религиозни реликви и е смятан за мястото, на което приключва животът на Дева Мария. Това превръща Рокамадур в основна дестинация за поклонниците и е причина за множеството исторически сгради и паметници , издигнати там през вековете.

Кан и Монако, Френската ривиера

Френската ривиера е любима плажна дестинация на множество известни личности и знаменитости. Там са едни от най-екзотичните плажове в света, в близост до които са пръснати луксозни хотели, разнообразие от ресторанти и магазини, в които ще намерите всичко. Времето е топло през зимата, а през лятото е горещо, но това не бива да Ви попречи да посетите Филмовия фестивал в Кан, където можете да срещнете най-големите кино звезди.

Лурд, Горни Пиренеи

Отпътувайки директно на запад, курсът ни се отдалечава от крайбрежната линия и наближава Пиренеите – планинската верига, която формира границата между Франция и Испания. Тук е разположен вероятно най- известният от религиозна гледна точка град, мястото, където Дева Мария се явява пред погледа на мелничарска дъщеря. Мястото, на което се случват чудеса – Лурд, отдавна е дестинация, посещавана от болни и недъгави хора, търсещи лек.

Лион – Гастрономическата столица

„Обиколката“ ни продължава към сърцето на централната източна част на страната. Може би мислите, че Париж има най-добрата репутация, що се отнася до приготвянето на френска кухня, но Лион държи първото място във висшата кулинария. Няма съмнение, че най-добрата френска кухня идва от Лион. Градът е център, в който се провеждат обучения  и практики по френска кулинария и нашият съвет към Вас е да не се задържате дълго време там, ако държите на хубавата си фигура!

Безансон, Франш Комт

Обиколката на Франция продължава  към североизточните й райони, където се намира древният град Безансон, в региона Франш Комт. Навярно това е най-добрият град, чиито атмосфера и културно богатства ще Ви разходят из историческите дебри на Франция – ще се върнете назад към пре-римския епоха, ще минете покрай периода на римската окупация, Тъмните векове и Ренесанса. Ако желаете да отпочинете от културните събития, Алпите могат да Ви предложат терен за каране на ски. Но в Безансон  витае такава приятна атмосфера на безгрижие, че едва ли ще поискате да го напуснете.

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3601 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност