Фитнес и Здраве

47
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Негативни повторения + изометрично напрежение

     Това е техника за хора със стаж и опит в залата.Но и застой означава ,че сте се трудили доста време ,но рано или късно независимо колко добра е програмата по-която тренирате,той идва.Много изнервящо тренирате ,правите всичко както трябва ,но резултати няма.

Ето няколко примера за мускулни групи и упражнения, при които може да приложите тези методи:

Упражнения

     Изберете тежести с около 25% по-тежки от тези, с които можете да направите 3-4 повторения и нека вашият тренировъчен парт­ньор да ви помага при позитивната част на повторението, а вие се съпротивлявате при негативната. Направете до 4 негативни пов­торения. След всяка серия изправете се и направете преса с двете ръце в изометрично напрежение за 10 секунди. Повторете три пъти преди следващата серия.

Негативни повторения: Вашето усилие ще трябва да е насочено към съпротива при негативната част на повторението с големи тежести. Вашият тренировъчен партньор трябва да ви помага при позитивната част на повторението.Тоест когато вдигате примерно Бицепсово сгъване с щанга , вашия партньор ви помага а когато пускате ,ще трябва да го направите сами.Същото и при Повдигане на щанга от лег -вдигате с партньор ,пускате сами.

Изометрично напрежение: Между сериите съкратете и изцедете  мускула за който работите до 10 секунди, като контракцията е пълна преди да намалите напрежението. 

Това са техники и методи,които може да включвате от време на време за да шокирате мускула ,не ги правете всяка тренировка и не за всяко упражнение.

Прочетете още по темата:Почивка – пауза