Красива без риск…кожни филъри и химически пилинг

1
Добави коментар

Това са козметични процедури, които могат да върнат времето назад за кожата ти, без да се налага да лягаш под ножа.

КОЗМЕТИЧНИ (КОЖНИ) ФИЛЪРИ

Какво е това?

Козметичните филъри ти пома­гат да възвърнеш обема на лицето и устните си, който неизменно намалява с възрастта и кожата започва да изглежда изтъняла, увиснала, филърите се инжектират в бръчките по лицето с цел да ги запълнят и да подмладят лицето ти. Основните видове са четири – хиалуронова киселина, шйфосфери, калциев хидроксиапатит, поли-L- млечна киселина.

За кого са подходящи?

За хора с по-изразено отпуска­не и остаряване на Кожата, обик­новено в по-напреднала възраст, които искат да заличат следите от стареенето на кожата по лице­то си. По лекарско предписание, филърите могат да се прилагат и по устните и кожата на ръцете.

Каква е процедурата?

Инжектират се в кожата на лицето. Дълбочината на инже­ктирането зависи от степента на остаряване на кожата TS се преце­нява само от специалист.

Боли ли?

В началото има лека болка и подуване. Повечето филъри вече съдържат лидокаин, който нама­лява болката при инжектирането.

Колко трае ефектът?

Зависи от вида на прштганмя филър. За повече информация от­носно специфичното приложение на всеки един от тях е най-добре да се обърнеш към специалист. В повечето случаи – около година.

Къде се извършва?

Само при опитен хирург или дерматолог.

Странични ефекти

Хиалуроновата киселина по принцип е продукт, произвеждан от тялото, така че алергичната реакция при нея е почти невъзмож­на. Има някои филъри обаче, при които са използвани и животински продукти. В такива случаи се налага тест за алергии. Други странични ефекти могат да бъдат лекото подуване, чувство на тежест около третирания участък, зачервя­ване в много редки случаи е въз­можно да се стигне до възпаление. Задължително трябва да инфор­мираш специалиста, който ще ти прави процедурата, ако в момента взимаш някакви медикаменти.

 

ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ

Какво е това?

Химическият пилинг е един от най-неагресивните начини да подобриш външния си вид и по-специално този на кожата си. Поне така твърдят специалистите. Използва се киселинен разтвор, чрез който постепенно се сваля горния слой на кожата, който отстъпва място на нежния слой отдолу. Пилингът може да бъде лек, среден или дълбок, в зависимост от състоянието на кожата ти.

Защо се прави?

За да намалиш или заличиш следите от акне, белези, слънчеви И пигментни петна, леки бръчки, както и при груба и люспеста кожа.

За кого е подходящ?

За хора с горните кожни характеристики и оплаквания.

Каква е процедурата?

Единичната процедура отнема между тридесет минути и три часа, в зависимост от това КОЛ¬КО дълбок е пилингът. Лицето се почиства добре, след което специалистът нанася върху него разтвор, съставен от няколко киселини. Той престоява известно време върху кожата, след което се неутрализира и се почиства. Ако се прилага дълбок пилинг, след него се предписва специален лосион, с който кожата се третира в продължение на около 8 седмици.

Боли ли?

Оплакванията след тази процедура най-често се ограничават до леко парене, въпреки че след дълбок пилинг може да изпиташ и по-силни болки и да се наложи третиране с локален анестетик.

Колко трае ефектът?

Зависи от това КОЛКО дълбок е пилингът. Ефектът от дълбокия пилинг е най-дълготраен – до десет години, а от другите – далеч по-кратък- между няколко месеца и една година.

Къде се извършва?

Можеш да се довериш на козметично студио само за лек, повърхностен химичен пилинг. За по-дълбок трябва задължително да се обърнеш към дерматолог или хирург.

Странични ефекти?

Най-чести са оплакванията от дразнене на кожата след процедурата. Сравнително рядко може да се стигне до инфекции, т.нар. студени рани, както и дълготрайно, упорито зачервяване на кожата. В редки случаи се наблюдават и оплаквания от акне, най-често след дълбок химически пилинг.

 

сп. „Блясък”

 

Ефектът на химичния пилинг с д-р Радина Денкова

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.