Гриша Ганчев изоставя Литекс! – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

Гриша Ганчев се оттегля от Литекс, обяви Величко Дихонов след категоричната победа с 6:2 над Локомотив (Пловдив).

Причината е случващото се около благодетеля на “оранжевите”. Както е известно, синът на Гриша Ганчев – Данаил, продължава да е в ареста, заради бизнеса със захар. Освен това спецслужби атакуваха офисите на бизнесмена и задържаха няколко души.

“Това, което се случи в последно време с нашия президент…Може би сега ще има едно събиране и клубът ще премине в затихващи функции, с юноши. Ще видим как ще стане, тези инвестиции ще ги подарим на общината, защото разочарованието във фирмата е голямо. Литекс вече слиза постепенно от голямата сцена и ще видим дали можем да продължим само с млади футболисти”, заяви Дихонов.

“Стигнахме до решението след това, което се случи в последно време. Собственикът е разочарован, решението ще узрее постепенно, трябва да слезем на по-ниско ниво. За Стоичков не мога да коментирам, всеки ще си прецени как ще действа. Ще изчистим всички задължения към играчите и това е. Може би натам отиват нещата, да си тръгнат през лятото. Времето ще покаже дали ще останем в “А” група. Гриша Ганчев намалява бюджета и инвестициите. Както вървят нещата, не е на добре”, допълни босът на ловешкия клуб.

На въпрос дали Гриша Ганчев може да размисли и да се върне в клуба, Дихонов коментира: “Не знам, не съм говорил с него, нямам представа. Това решение назрява постепенно в последните десетина дни. Нормално е да се вземе такова решение, когато имаш проблеми, да се намалят инвестициите, да се намали до минимум всичко.”/