My Beauty Madness: Стимулант за коса на Икаров – нестандартно приложение

1
Добави коментар

  Мечтаейки за гъста, силна и блестяща коса си закупих продукта наречен „Стимулант за коса“. Преглътнах не особено приятния му аромат на лавандула и се намазах. След третото мазане меракът ми мина и шишенцето потъна в забвение из шкафовете с козметика. Не, че нямаше ефект върху косата, напротив, правеше я много жива и лъскава, но това мазане, покриване с найлонова шапка, завиване с кърпа, затопляне и после миене изобщо не се вписваше в опитите ми да постигам във всичко максимум резултат с минимум усилия и нарушаваше хармоничното ми, мързеливо в разкрасително отношение съществуване.

  Един ден обаче попаднах на забутаното шишенце и се замислих дали да не го ползвам отново и го извадих на рафта в банята за да се подсещам. Така и не се наканих да си го сложа на косата, но започнах вечер преди лягане да си мажа веждите, или поне трите косъма, които играеха роля на вежди и да преспивам така. 

  Като бях малка имах много гъсти и съединени вежди, които ненавиждах и в момента, в който разбрах за какво служи пинсетата на майка ми я докопах и ги оскубах почти напълно. Възхитена от сръчността си, продължих да ги изтезавам в продължение на цялото си тийнейджърство, докато ги докарах в състояние на тотална липса.
Когато ми дойде акъла в главата вече беше късно и всичките ми опити да си пусна отново някой косъм останаха безрезултатни. Поникнаха няколко изключително фини, почти прозрачни власинки и положението не се промени с години, въпреки, че бях спряла напълно да ги скубя. Дълго време ги рисувах, после си направих перманентен грим, но той избледня и изчезна напълно за около 18 месеца и отново се наложи да се правя на художник.

  Една-две седмици след като започнах да ползвам маслото на Икаров забелязах, че фините косъмчета, които имам са започнали да стават доста по-плътни и тук таме имаше по още някой новопоникнал. Реших, че си въобразявам, но не спрях да се мажа през 1-2 дни преди лягане. След още седмица вече със сигурност можех да потвърдя, че има видим ефект от мазането и станах още по-постоянна.  Започнах през две седмици да режа по 1-2мм от върха на косъмчетата за да има накъде да растат по-плътни и се мажех през вечер. След два месеца усилията ми се отплатиха напълно – вече имам вежди! Дори, бих казала, по-плътни от средностатистическите. Все още има какво да се желае, но и аз продължавам да се мажа от време на време.
Започнах отново да го ползвам и на косата си и сега, когато съм по-постоянна виждам, че наистина има ефект, но и сега съм със съвсем къса коса и цялото това плескане и увиване е доста по-лесно от преди.

Снимките, които прилагам са лично мои и реални. 

Преди
След