Стоичков се озъби на МВР заради сина на Гриша Ганчев

5
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Аз го познавмам Дани, когато се роди. Сега е на 20 и няколко години. Той не е живял в България, тук е в последните 6-8 месеца, преди това е учил в най-престижните университети в Англия.

Живата легенда на българския футбол Христо Стоичков показа, че по-скоро би развалил добрите си отношения с управляващите, отколкото да адмирира ареста на Данаил – син на бизнесмена Гриша Ганчев, който пък е работодател на Камата в ловешкия футболен клуб „Литекс“. „Не съм съгласен, че едно дете, което е уличено – Дани, да страда по такъв начин. Ако е имал нещо или ако има, не би трябвало по такъв начин да постъпват. Аз го познавмам Дани, когато се роди. Сега е на 20 и няколко години. Той не е живял в България, тук е в последните 6-8 месеца, преди това е учил в най-престижните университети в Англия. Ние го направихме престъпник, крадец и тем подобни. Това е болното, че искаме да направим някаква акция. Първо правим акция, а после доказваме. Представи си утре, че излезе и няма нищо. Много често се случва така“, възнегодува Стоичков в тв предаването „Нека говорят“.

Той избегна поименна конфронтация с представителите на правителството, но предрече, че подходът на МВР може да доведе до арест на… самия него. „Аз винаги съм бил за честните хора, да има правилна политика. Ние сме свидетели на много неща. Както става с Лукойл, както става с Гриша Ганчев, утре ще стане с мен и с някой друг. Ако имаш доказателства, да, представи ги. Кого не пуснаха с парична гаранция? Къде ще отиде това момче, ще избяга от държавата ли? Но ти да показваш кадри, които са платени, пред цял народ, как страда, това не е нормално“, добави Христо Стоичков, визирайки видеокадри с арестувания Данаил Ганчев.

БЛИЦ

27/05/2012