Бял носорог от Флорида

1
Добави коментар

На 4 май женския бял носорог на име Кенди, живееща в увеселителния парк Disney’s Animal Kingdom във Флорида, станала щастлива майка на здраво симпатично бебе, родено в деня на празника на майката. Малкото се оказало деветия бял носорог, появил се на бял свят в този парк, а неговата 13 годишна майка Кенди е първата.

Служителите на парка смятат, че раждането на малкото, което за сега няма име, е истински повод за празнуване. Белите носорози отдавна са под заплаха от изчезване, и всяко ново бебе е надежда за запазване на вида.

Белите носорози са най-общителните сред своите сродници. Те живеят на групи по 10-15 животни и бродят по саваната в търсене на растения. Всеки техен ден преминава по един и същи начин: половин ден ядат, 1/3 -почиват, и в останалато време се занимават с други дела. Тяхното любимо занимание е да се търкалят в мърсотията, спасявайки се от палещите слънчеви лъчи.

В животинското царсво Дисни на разположение на белите носорози има просторна територия, която с нищо не се различава от тяхната родна африканска савана. Кенди и нейното дете за сега не участват в изложбата: предстои им да привикнат един с друг, но след няколко седмици ще се присъединят към останалите носорози, които се разхождат по саваната в животинското царство.

Дейността на увеселителния парк Дисни не е ограничена само с развъждане на носорози. Неговия фонд по опазване на дивата природа е дал повече от един милион долара за поддържане на африканските и азиатските проекти, занимаващи се със опазване на оставащите пет вида носорози.

Източник – zoopicture.ru / Превод – meri