Не може да има катун до КПП на входа на България, скочиха от ВМРО в Гоце Делчев

5
Добави коментар
6Y6I
6Y6I

Без уважение засега остават сигналите на ВМРО – Българско национално движение в Гоце Делчев за премахване на разположения до границата с Гърция цигански катун.

Не смятаме, че на един от входовете към България – ГКПП „Илинден”, първата „атракция” трябва да е цигански катун, посочват от структурата на ВМРО в Гоце Делчев в писмата си до кмета на отговорната община Хаджидимово Людмил Терзиев.

Въпреки подадените сигнали обаче Терзиев не е предприел никакви мерки. От ВМРО в Гоце Делчев са на мнение, че докато управниците си затварят очите и правят компромиси с нарушенията, циганските катуни ще залеят цялата държава, а циганският въпрос вече няма да е заплаха, а реалност.

Бездействието на местната власт принуди ВМРО да вземе нещата в свои ръце. Поискана е спешна среща с кмета, а впоследствие и с областния управител на Благоевград.

„Чакаме да ни отговори, ще отидем при него и ще му поставим нещата на масата ултимативно, да си върши работата по Закона за местно самоуправление, да премахне незаконните постройки. В противен случай ще започнем да организираме подписки и неподчинения, както си му е редът”, обясни пред радио „Фокус” Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО.

29 май 2012

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Рубрика: Циганският въпрос

ВМРО – Благоевград срещу незаконното строителство в циганската махала