Хомеопатичен cправочник на д-р Юрукова – Шуслерови соли за стройна фигура

5
Добави коментар
r2r
r2r

Шуслерови соли за стройна фигура

Лятото е сезонът, когато човек е особено чувствителен към начина, по който изглежда. Ако лятната почивка наближава, а не харесвате особено образа си в огледалото, значи е време за направите нещо за по-добрата си физическа форма. Повечето хора искат да намалят теглото си сравнително бързо, но предпочитат умереното хранене без драстични диети и нямат нито желание, нито време за изтощителни тренировки.

За тях е подходящ курс с минералните соли на Д-р Шуслер, които ще пречистят тялото от токсини, ще подобрят обмяната на веществата и ще спомогнат да се чувстват спокойни и в добър тонус, докато отслабват.

Какво представляват шуслеровите соли?

Д-р Шуслер е немски лекар, който през 19 век разработва 12 тъканни (минерални) соли.

Според неговата теория тези 12 минерала са задължителни съставки на здравата клетка. Нормалната обмяна на веществата зависи от количествата и правилното съотношение в тъканите на всяка от тези соли. Когато те са в оптимално количество и съотношение, тялото е здраво. И обратното, ако съществува недостиг от тези тъканни соли, се нарушават клетъчните функции и това спомага за развитие на заболявания.

Шуслеровите соли са хомеопатични разреждания на минералните соли, които изграждат клетките. Въпреки че според някои, те не са истински хомеопатични лекарства, те се произвеждат като останалите хомеопатични препарати в много ниски разреждания – Д6 и Д12.

Шуслерови соли за нормализиране на теглото

Комбинацията за стройна фигура включва три тъканни соли – калиев фосфат, натриев сулфат и натриев фосфат.

Сутрин започнете с Шуслерова сол № 5 Калиев фосфат. Тази сол балансира нервната система и особено помага на хората, които са склонни да похапват от нерви или са по-изнервени, когато са на диета. Калиевият фосфат връща тонуса и доброто настроение. На обяд е време за Шуслерова сол № 10 Натриев сулфат. Тя стимулира функциите на отделителната система и детоксикацията. Пречиства черния дроб и има меко диуретично действие. Това е солта, която намалява задръжката на течности и целулита. Вечер е ред на Шуслерова сол № 9 Натриев фосфат. Това е солта на обмяната на веществата. Тя, също както Шуслерова сол № 10, освобождава клетката от излишните течности, но също така нормализира алкално-киселинното равновесие в организма, стимулира метаболизма, подобрява храносмилането и преработването на по-мазните храни. Начин на прием:

Трите соли трябва да се приемат по 5 таблетки от всяка сол на ден,
15 минути преди хранене за 2-3 месеца.

&laquo Return to List

Tweet