Как да се справя с епилепсията?

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Без добър специалист епилепсията не може да се лекува

Интересува ме дали има билка против епилепсия или някакво хомеопатично лечение? Детенцето ми има начална фаза на това заболяване и не ми се иска да му тровя организма с разни синтетични лекарства.

Ваня Стефанова – Бургас

Винаги основното ле­чение на епилепсията се провежда от лекар- специалист, особено ако е проявена в толкова ранна детска възраст. Билките могат само да подсилят ефекта от лечението, но те трябва да се комбинират с ле­карствените средства много предпазливо, за щото самите те не са безопасни. Хомеопатията би могла да помогне но трябва да потърсите опитен хомеопат, който има опит в работа с деца. Лекарствата се дозират според силата и честотата на пристъпите и когато и едното, и другото намалее, може да се включат и билки, но пак под контрола на лекар-специалист, неза­висимо дали използва в практиката си и билки или и хомеопатия.

 

Столична община ощетява деца болни от епилепсия и церебрална парализа

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Публикувано в категории: Болести на нервната система, мозъка и главата

Автор simeonova

Ето кой антибиотик е най-опасен при бременност!

Британски учени установиха, че лечението с еритромицин по време на бременност е опасно за здравето на нероденото дете. Той увеличава риска от епилепсия и церебрална пареза.

Д-р Бончо Бонев и Петър Димков за лечение на епилепсия

Епилепсия не е заболяване, което се е появило вчера, но въпреки това все още доста хора страдат от него. Ето какво казват д-р Бончо Бонев и Петър Димков за лечението на епилепсия

РИВОТРИЛ / RIVOTRIL

РИВОТРИЛ е медикамент, с чиято помощ се овладяват гърчове при епилепсия. Медикаментът действа най-късно час след приема.

ТОПИРАМАТ акорд / TOPIRAMATE accord

ТОПИРАМАТ акорд е лекарствен продукт, прилаган при поддържаща терапия на епилепсия. Препоръчва се за предотвратяване на гърчове при деца и възрастни, самостоятелно или в комбинация с други медикаменти. Дава добър ефект при лечение на мигренозни състояния при възрастни.

СТОДАЛ / STODAL

Хомеопатичният продукт СТОДАЛ е сироп с широко приложение. Препоръчва се при лечение на кашлица; облекчава мъчителната симптоматика и съдейства за преодоляване на здравословните проблеми.

Защо епилепсията хваща най-честo децата?

Некоординирани движения, кон­вулсии, загуба на съзнание… Глед­ката, разбира се, е шокираща, но обикновено кри­зата преминава без последствия, а понякога дори не става дума за епилепсия.

Епилепсия (склонност към припадъци)

Видът на гърчовите припадъци при различните хора е различен. Големият припадък понякога се предхожда от целодневно главобо­лие, неразположение, неспокойствие и лошо нас­троение.

Да умреш от смях: това наистина е възможно!

Прието е да се мисли, че смехът подобрява състоянието на болния човек. Учени от университета в Бирмингам и екип от Оксфорд са изследвали богата информация за въздействието на смеха по медицински архиви, считано от 1946 година до днес.

Чудотворна икона лекува от рак и епилепсия на Кръстовден!

Богородица Умиление е една от най-силните чудотворните икони на Божията майка и се завръща у нас по случай Кръстовден (14 септември). Хиляди българи ще могат да й се помолят в Бачковския манастир и да я помолят за помощ.

Златните бижута влияят зле на нервната система

Въпреки че са красиви и се носят от много хора, златните бижута не влияят добре на всички. Благородният метал действа зле на нервната система и дори може да предизвика срив, предупреждават група учени.