Списание “Биограф” посвещава корица и 25 страници на Георги Аспарухов

3
Добави коментар
Debonair
Debonair

Гунди: Димитър Пенев ме опазва най-добре Легендата на българския футбол преди и след онази фатална сряда, 30 юни 1971-а. В юнския си брой списание BIOGRAPH отделя 25 страници на живота на Гунди и на мита, останал след него. Поместено е голямо интервю-изповед с вдовицата на Аспарухов – Величка Маркова, както и разговор с Руслан Вуцов, председател на фен-клуба, носещ името на нападателя.

Публикувани са десетки снимки от личния живот и спортната кариера на Гунди, някои от които виждат бял свят за първи път, както и цитати от негови интервюта в печата през годините.

“Най-добре ме опазва Димитър Пенев”. “Най-трудният ни съперник е варненският “Черно море”. “Смущава ме големият шум, който се вдига около мен, недейте ме превъзнася толкова”. Това са част от откровенията на Аспарухов, публикувани в луксозното 244-странично списание.

Юнският BIOGRAPH е в продажба от 31 май, четвъртък. Той се продава не само по павилионите за вестници, но и във фен-магазините на ПФК “Левски”.

Сред другите материали в новия брой на най-голямото месечно издание са ексклузивни интервюта с писателката Исабел Алиенде, актьорът Васил Попов, шефът на държавния протокол при Тодор Живков д-р Борис Джибров и други.

В “холивудски репортаж” от центъра на София Ирина Асиова разказва за снимките на филма “Бягството” със Селена Гомес и Итън Хоук и разговаря с популярния актьор.

Големи очерци са посветени на кинорежисьора Въло Радев, новия френски президент Франсоа Оланд, “силиконовият император на модата” Роберто Кавали, германският медиен магнат Аксел Шпрингер и болшевишкия идол Чапаев.

И този месец списанието съдържа богато илюстрирани секции за мода и лайфстайл, рецензции за нови книги, филми и албуми, както и текстове от Иво Инджев, Милена Фучеджиева, Касиел Ноа Ашер и Владимир Левчев.