Защо мъжете харесват жени с жартиери ?

30
Добави коментар

Жартиерите женски аксесоар и нещо повече

Защо модата е наложила жартиерите като част от еротично бельо? Защо на мъжете толкова много им харесва жената, с която ще правят любов  да е с жартиери?

 

Отговорите на тези въпроси се крият в миналото и по-специално през 20 век. В миналото под тежките рокли на жените са се носили жартиери, които обаче са се скривали от погледите на мъжете.

Жартиерите, като еротично бельо

В началото на миналия век обаче, полите толкова  се подкъсили за да излезе на преден план  красивият женски крак и заедно с това и жартиерите, с които са били обути.

Тогава обаче модата се променила и те станали безпредметни и непрактични. Тогава и едва ред на копринените чорапи и чорапогащниците.

Само в  мъжките фантазии продължило да тлеее онова пламъче на  пристегнатия    с дантела и колан  жартиер. Макар и твърде неудобни жартиерите присъстват в повечето еротични сцени.

Те са допинг за жената, повдигат и самочувствието. Чорапогащника  е нещо практично и ежедневно, а жартиера е завършването на вечерта (романтика на женската натура).

Нежната половинка е била възпявана в поемите  и боготворена в песните от древността . Обувайки се с жартиери, жената сякаш се променя не само като личност, но и  неусетно в дълбините на душата си започва да се чувства като аристократка и куртизанка.

Учудващо е, че повечето жени, които носят  жартиери са всъщност деловите дами. Това е така, защото строгият етикет не им позволява волност. Точно по тази причина тя иска да се почувства свободна в избора си на бельо, макар че мъжете си нямат и най–малка представа от това.

 Жартиерите на жената я правят едновременно съблечена и облечена. Те създават привкус за еротичната игра, която  предстои и на която никой мъж не може да устои – визуален стимул на въображението.