Топ 10 на най-скъпите домашни любимци

1
Добави коментар

Всички обичаме домашните си любимци, но как ви се струва да похарчите милион долара за крава или няколко стотин хиляди за ДНК клонирано куче? Ето и първите десет в класацията на най-скъпите домашни любимци на weirdlyodd.com:

10. Тукан – $ 5 000 до $ 10 000

Туканите обитават Южно Мексико, Централна, Южна Америка и Карибския регион. Те имат големи и цветни окраски, а краката им са къси и здрави. Туканът никога не слиза на земята. Утолява жаждата си с дъждовна вода, събрана в хралупите или чашките на големите цветове. С огромната си човка откъсва от клоните на дърветата зрели плодове, дори когато са на места, недостъпни за другите птици. Може да улавя насекоми в полет, например напада ятата крилати термити, които при залез слънце се вдигат във въздуха. Родителите издълбават хралупи във вътрешността на гниещи дънери. Женската снася от 2 до 4 яйца. След излюпването на пиленцата бащата и майката се редуват да търсят храна в гората. Те никога не оставят малките си и ги закрилят от нападатели.

9. Маймуна De Brazza- $7 000 до $10 000

Маймуната De Brazza получава името си от френския изследовател Savorgnan Brazza. Обитават сухите планински гори на Камерун, Канго, Ангола, Централна Африка, Гвинея, Етиопия, Кения, Судан и Уганда. Достигат възраст до около 22 години. Те са срамежливи и живеят в малки социални групи. Начело на всяка социална група е най-силният мъж, чиято работа е да защитава членовете на групата.

8. Зюмбюл ара – $ 14 000

Зюмбюл ара е роден в Централна и Източна Южна Америка. Това е най-големия ара и най-големия летящ папагал в света, достигащ до 3,5 кг. По отношение на дължина е по-голям от всички други видове папагали. Неговата популярност като домашен любимец се отрази тежко на населението им в дивата природа.  Те имат много силен клюн за храни, сред които са ядрото на твърди ядки и семена. Техните силни клюнове са в състояние дори да разбият кокосови орехи, ядки на големи бразилски шушулки и орехите “макадамия”. В допълнение, те се хранят с плодове и други зеленчуци. Кедровите ядки са една от най-популярните храни за Зюмбюл ара. Зюмбюл ара е с цена от $ 14 000.

7. Палмово какаду – $ 16 000

Палмовото какаду, известно също като Голиат какаду е голям опушено-сив или черен папагал от семейството на какаду. Палмовото какаду е с дължина 55-60 см и тежи 910-1,200 грама. Това е уникална птица с голям гребен и има уникално червено петно на бузата, което променя цвета си, когато птицата е развълнувана или разтревожена. Цената на палмово какаду обикновено е $ 16 000.

6. Бръмбар рогач – $ 89 000

Бръмбарите рогачи са едни от 1200те насекоми в семейството на Lucanidae… известни със своите челюсти(рога идващи от главата). Средно бръмбарите имат рога около 2-3 инча, но екземпляр с дължина на рогата над 3 инча е продаден на японски селекционер за $ 89 000.

5. Бял лъв- $ 138 000

Белите лъвове са рядка на цвят мутация от подвидовете на (Panthera Lео krugeri). Белите лъвове не са все още отделни подвидове и се твърди, че са забелязвани в региона на Южна Африка в продължение на векове, въпреки че първият регистриран в този район е през 1938. Трудно е да се определи точно колко бели лъвове са там и днес. Според Global White Lion има по-малко от 300 бели тигри по целия свят.

4. Сър Ланселот Encore – $ 155 000

Година след загубата на любимият им жълт Лабрадор Ланселот, Едгар и Нина Ото приветстват в дома си клинирано копие на кучето. Калифорнийската компания BioArts International организира търг за клониране на куче и сем. Ото печели. Клонирането обаче не излиза евтино и семейството плаща 155 000 за тази възможност.

3. Missy – $ 1 200 000

Missy е четири годишна черно- бяла крава, порода Холстен. Тя държи рекорда за най-скъпата крава, продаден някога. Тя е втората крава в Канада, която се продава за над 1 млн. долара и петата в света, за която са платени повече от 1 млн. долара. Missy е закупена от двама купувачи – един от САЩ и един от Дания които държат правата над генетично й поколение. През живота си Missy се очаква да има 75 наследника.

2. Тибетски мастиф – $ 1 500 000

Най-големият тибетски мастиф достига височина до 79см и тегло над 140кг. Кучетата може да бъдат кафяви, черни, сиви или дори в някои редки случаи напълно бели. Те нямат неприятен аромат, характерен за другите породи големи кучета. В родния си Тибет и на запад, те са ценени като пазители на животни и дори се съобщава, за убити тигри в опитите им да защитят стадото си. Наскоро Тибетски мастиф с червена козина стана най-скъпото куче в света, след като беше продадено за ‘скромната сума’ от 945 000 паунда, или около 1,5 милиона долара. Кучето Хонг Донг било купено от бизнесмен от Северен Китай. Като цяло тибетският мастиф е известен с това, че е предан и свиреп. В миналото собственици на червен тибетски мастиф са били кралица Виктория, крал Джордж IV и Чингиз Хан.

1. Green Monkey – $ 16 000 000

Зелена маймуна се счита за най-скъпия кон в света. Първоначалната му цена е $ 16,000,000. Зелената маймуна (на снимката) е закупен 2 годишен на конно надбягване в Calder Race. Потомък на двама победители от Кентъки Дерби, победителят на търга имаше големи надежди за младия кон, но Зелената маймуна така и не спечели състезание.

Източник – economymagazine.bg