Почина Карън Макклъски от „Отчаяни съпруги“

1
Добави коментар
dominika
dominika

Суматоха
  Шоу

Почина Карън Макклъски от „Отчаяни съпруги“

PlovdivWeek на 03/06/2012, 19:54

Снимка: vesti.bg

Макар да не бе професионална актриса, Катрин спечели две награди „Еми“

Актрисата Катрин Джустън, която изигра Карън Макклъски в сериала „Отчаяни съпруги“, почина на 72-годишна възраст от рак на белия дроб, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес. Благодарение на героинята си Карън Макклъски тя спечели две награди „Еми“ за поддържаща роля.

Катрин живееше в Уестлейк вилидж в района на Лос Анджелис. Диагнозата рак й бе поставена още през 2001 г. Тя е починала в дома си, оповести нейната говорителка.

Смъртта й идва по-малко от три седмици, след като бе излъчен последният епизод от „Отчаяни съпруги“. По ирония на съдбата нейният персонаж Карън Макклъски също умира вследствие на заболяване.

Преди да стане актриса, тя е била медицинска сестра в Чикаго. Оженила се е за психиатър, родила му е две деца и е станала домакиня. Две години по-късно се е развела със съпруга си.

Премествайки се в Лос Анджелис, e започнала да ходи на прослушвания. Давали са й малки роли, като големия пробив е направила в сериала „Западното крило” в ролята на Долорес Ландингъм, секретарката на президента на САЩ, пише vesti.bg.