„Музите” се събират в Созопол

2
Добави коментар
bgdancer
bgdancer

Сдружение „Музите” и Община Созопол организират от 5 до 15 юли седмото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” – Созопол 2012.

ММФИ „Музите” е многожанров фестивал на различни форми на изкуството: танци, музика, театър, изобразително изкуство, фотография, илюзионно и цирково изкуство, шоу програми, акробатика, огнено шоу, художествена гимнастика и др.

Фестивалът включва две сесии по 5 дни с участници на възраст от 10 до 30 години, представя всички изкуства и съчетава летен отдих, сценични изяви и креативни творчески контакти.
MМФИ „Музите” няма състезателен характер – участниците получават дипломи и подаръци от организатори и спонсори.
Извън изложбите, театралните спектакли и множеството концерти, участниците ще се включат в Алея на изкуствата “Музите”, демонстрации и забавления.
Тържественото откриване на фестивала ще започне с дефиле и микс концерт на участниците на 06.07.2012 г. от 20 ч. на сцената на амфитеатър „Аполония”.

photo: Nikolay Hristov

В тазгодишното издание на фестивала в Созопол ще участват като специални гости майстора на Бейли денс и оригиналния Египетски танц Махди Емара и Анжела Атанасова – създател на първия Египетски – индийски спектакъл в България.

Махди е един от най добрите мастъри по египетски фолклор, с 20 годишен преподавателски опит в различни държави. Създател и директор на Балади Денс Груп в Холандия. Мастър на известния фестивал Ахлан уа Сахлан в Кайро.
Анжела е танцьор и гост на гала шоута с египетски майстори  в Италия и Гърция, сега за поредна година част от фестивал Музите.
Махди и Анжела за първи път В България създават концерт 40 дни и 1001 нощи -Арабско-индийски спектакъл в третата му версия Свещената Чаша. Тяхното участие ще е  на 6 и 9 юли с разностранна танцова програма от Изтока.

Седмият сезон на фестивала е отворен за нови участници от всички области на изкуствата и за нови партньори. Заявки за участие се приемат на адрес:
София 1000, ПК 331
и на е-mail: [email protected]
За информация: http://www.muzite.org

comments