Защо косата пада след раждане?

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Родих второто си дете преди 3 месеца и половина. От из­вестно време, около 2-3 седмици, забелязвам повече косми да падат от косата ми при къпане. Имам къса коса, правя си прическа, като я вдигам нагоре с помощта на гел, но това го правя от много години и досега не съм имала проблеми. Взех си тривитаминол да си правя маска, за да спра това падане на косата ми. Не съм ходила на специалист, но предполагам, че всичко е от раждането, а и все още кърмя. Моля ви, кажете ми какво мога да ползвам, за да спра окапването на косата?
Живка Чавдарова – Бургас

Косопадът след раждане е най-изразен около третия месец след раждането и не е свързан с кърменето или с възрастта. Хубавото е, че това е временно явление и ще премине – обикновено за около 6 месеца. Може да посетите личния си лекар и да ви направят изследване за анемия или хипотиреоидизъм, които могат да се появят след раждане и да бъдат причина за повишен косопад. Имайте предвид също така, че е нормално и да имате ежедневна загуба на 100 и дори повече косми. Може временно да спрете да използвате сешоар и стилизиращи продукти, защото това ще подобри състоянието на косата ви. Също така може да си вземете подходящ шампо­ан за измиване на косата. Добре е да започнете да приемате витамини и мине­рали за кърмещи жени. Ако не забележите подобрение, може да се консултирате с кожен лекар.

 

Какво още се случва с тялото ни след раждането?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Публикувано в категории: Бременност и кърмене

Автор simeonova

Полезно: рибено масло за бременните

Учени от университета в Западна Австралия доказаха, че рибеното масло е полезно за бебетата още в майчината утроба. Ако бременната приема капсули рибено масло, бъдещото дете ще бъде със здрав имунитет. Изследователите са категорични в заключението си – въпреки че молекулярният механизъм на това въздействие все още не е изяснен докрай

ЗЕРО АЦИД / ZERO ACID

ЗЕРО АЦИД – таблетки за дъвчене, е продукт от типа на хранителните добавки, с чиято помощ се регулира киселинността на стомашните сокове.

Доктор Антонова: Първо открийте причината и едва тогава лекувайте безплодието

Повечето двойки, които искат да имат деца, претърпяват неуспех заради недостатъчно или неправилно проведени прегледи

Ето кой антибиотик е най-опасен при бременност!

Британски учени установиха, че лечението с еритромицин по време на бременност е опасно за здравето на нероденото дете. Той увеличава риска от епилепсия и церебрална пареза.

Опасен ли е витамин А за бременните?

Учени от университета Лунд в Швеция препоръчват на бременните да ограничат потреблението на храни с вис, кръвоносна система, бременност, ретиноева киселинаоко съдържание на витамин А.Свръхпотреблението на този витамин е опасно за кръвоносната система на бъдещото дете

Наистина ли луната влияе на бременните жени?

Смята се, че в нощите с пълнолуние ражданията винаги са повече. Какво казва науката за това?

Райският газ става популярен вариант за жени, които раждат!

Жена, която ражда естествено в Минеаполис, изтърпяла повече от 13 часа мъки, след което вместо за епидурална упойка, помолила за райски газ.

КЛАЙРА / QLAIRA

КЛАЙРА е продукт за перорална контрацепция, който представлява „портфейл” от 28 филмирани таблетки.

Какво не знаят мъжете за неприятния косопад

Емоционален срив или мотив за търсене на лекарска помощ е откриването, че косата на мъжа оредява и трябва да се търси начин за справяне с мъжкия косопад

Жена роди здраво бебе девет седмици след клинична смърт

Животът е невероятен и всеки ден се случват различни чудеса в подкрепа на тази теза

ЧУДО! След 4 спонтанни аборта жена роди 4 деца наведнъж

Мечтата на една жена да стане майка се сбъдна по един неочакван начин

Не правете ремонт в очакване на бебето!

Нормално е бъдещите майки да пожелаят обновление на детската стая в очакване на бебето. По тази причина нерядко новородените спят в прясно ремонтирана стая с всичките негативи на подобно положение.