Декорация с гигантски хартиени цветя

8
Добави коментар
artandblog
artandblog

До сега разгледаме различни видове уроци как сами да се направите хартиени или текстилни цветя. Затова за много от вас тази идея ще бъде лесна за изработка. Но всички ще признаете, че декорация от такъв тип е наистина приказна. 

Необходими материали:

пластмасови кофички
цимент
тел
телена мрежа
ножица за тел
тиксо
лепило
ножица
оризова хартия
истински мъх

Инструкции

Решете колко цветя искате да направите, за да си подготвите нужното количество кофички, които да запълните с цимент. Оставете го добре да изсъхне, защото това ще бъде тежестта на стъблото и ще поддържа цветето изправено. 

След това се подгответе с дебели ръкавици, защото ще режете парчета от телена мрежа. С обикновена тел след това ще запълните празната цепка, която ще остане. 

В долния край на телената мрежа стегнете с тел кофичката с цимент, така че да не изпадне при евентуално повдигане на цветето.

В готов вид трябва да имате подобна конструкция, която сама стои изправена, а не се накланя на една страна. 

Върху вече готовата форма започнете да увивате с амбалажна хартия, която е достатъчно дебела и здрава, като залепвате с лепенки.  

А върху първия слой амбалажна хартия започнете да залепвате с лепило различни парчета зелена оризова хартия, докато не покриете цялото стъбло.

За да си направите листо ви е необходима телена конструкция, която би трябвало да изглежда като тази.

Напречните телове извийте нагоре, за да направите стабилно листо с правилна форма. Изрежете от зелена оризова хартия листо и с тиксо залепете хартията към телта. За да бъде по-здраво и естетично изрежете второ листо от хартия и го залепете за първото. Така и от двете страни ще имате една и съща визия. Оставете добре да изсъхне.

Готовото листо можете да прикрепите като промушите телта в стъблото на цветето. Друг вариант е да притиснете телта към стъблото и отгоре да облепите с допълнителни парчета зелена хартия.

За да си направите самото цвете е необходимо от розова оризова хартия да си изрежете по четири елемента в поне три различни размера листенца.

Започнете с най-малките като ги намачквате в основата и ги събирате като букет.

След това добавете средния размер листенца, и накрая най-големите. Аранжирайте ги и в готов вид трябва да изглеждат така. С тиксо залепете основата на този „букет”.

За центъра на цветето са ви необходими два размера кръга от оранжева оризова хартия.

Намачкайте добре и залепете едно към друго кръгчетата, а отгоре и малко от истинския мъх, който имате.

Оставете добре да изсъхне и след това го залепете за самото цвете. Оставете добре да изсъхне.

Със свински опашчици, въже или просто с тиксо закрепете цветето към зеленото стъбло. И сте готови! Източник: designsponge