Национален конкурс „Най-добър разказ 2012“

11
Добави коментар
Sens-able
Sens-able

Националният конкурс „Национален литературен конкурс – Най-добър разказ 2012“, организиран от онлйн книжарницата slaveikov.bg, подкрепа на МОМН и Жанет-45 цели да провокира участниците да открехнат интереса си към писането.

Най-добрите художествени разкази освен, че ще бъдат наградени, ще бъдат публикувани в специален сборник  издаден от издателство Жанет-45, и широко разпространен в търговската мрежа. Една от най-важните цели на конкурса, също така е да се помогне на младите начинаещи таланти да намерят своя творчески път.

В конкурса могат да участват ученици до 12 клас включително.

Конкурсът започва на 01.06.2012 г. и продължава до 01.09.2012г. Участниците трябва да напишат художествен разказ (един, два, или максимум три)  без стилови и тематични ограничения с обем от три до максимум петнадесет машинописни страници за всеки разказ.  Целта на конкурса е да се развият творческите способности на учениците, да се провокира интересът към литературата, както и да се открият млади таланти за издаване на сборник разкази от водещо издателство за българска литература “Жанет-45”.

Конкурсът е разделен в две категории: за участници до и над 7-ми клас включително. За всяка категория са предвидени по една голяма, една малка и една поощрителна награди.

Определянето на финалистите ще се извърши между 10.09.2012 г. и 20.09.2012 г. Разказите ще бъдат оценени от специално избрано за целта компетентно жури, което ще обяви победителите на посочения сайт и в медиите. Организаторите на конкурса не носят отговорност за изгубени не по-тяхна вина материали на участниците, за забавянето на пратки на оригинали, както и за всички възможни грешки, възпрепятстващи равностойното представяне на участниците. Организаторите не носят отговорност и за неполучени електронни писма или за друг вид съобщения, изпратени от участници в конкурса, както и за технически проблеми.

За конкурса:

    Участниците трябва да напишат художествен разказ (един или два)  без стилови и тематични ограничения с обем от три до петнадесет машинописни страници.  Участниците изпращат готовите разкази на обявена електронна поща – [email protected] , придружени от трите имена, години, клас и училище и телефон за контакт.     След изтичане на срока за подаване, журито определя финалистите, уведомява ги писмено и по телефон. На обявена в последстие дата се обявяват победителите и деня и мястото на награждаването.

Награди:     1-во място и за двете групи – Ваучер на стойност 150 лв. за пазаруване на книги в slaveikov.bg, абонамент за National Geographic за 2013 г., учебници (за по-големите класове), материални награди и публикуване на разказа в специален сборник от ИК “Жанет-45”.     2-ро място и за двете групи – Ваучер на стойност 100 лв. за пазаруване на книги в slaveikov.bg, абонамент за National Geographic за 2013 г., учебници (за по-големите класове) ), материални награди и публикуване на разказа в специален сборник от ИК “Жанет-45”.     3-то място и за двете групи – Ваучер на стойност 100 лв. за пазаруване на книги в slaveikov.bg, абонамент за National Geographic за 2013 г., материални награди и публикуване на разказа в специален сборник от ИК “Жанет-45”.

Краен срок: 1 септември 2012 г.