Pixar разкри вълшебните елементи от „Храбро сърце”

1
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Мистичните сини пламъчета в „Храбро сърце” ще отведат принцеса Мерида към вещица, която ще промени съдбата й. Това ще се случи в първата приказка на Pixar, вдъхновена от шотландския фолклор. Две седмици преди американската премиера студиото е склонно да покаже в детайли магичните елементи в триизмерната лента. Пламъчетата, които са част от рекламната кампания, и вещицата (Джули Уолтърс), която вече сме виждали на японския плакат за „Храбро сърце”.

Режисьорът на анимацията Марк Андрюс обяснява, че пламъчетата всъщност са природен феномен. Според шотландските поверия те можели да те заведат до съкровище, да променят съдбата ти или да отговорят на важен въпрос. Светлините обаче били естествена комбинация от земен и блатен газ, която излиза на повърхността под формата на сини пламъци. Хората, които следвали светлините, мислейки, че те са малки феи, затъвали в блатата и се удавяли.

Спазвайки традицията, аниматорите от Pixar са представили пламъчетата като миниатюрни духове. Те са като призраците в „Коледна песен”. Въпреки че са страшни, привиденията все пак променят до неузнаваемост стиснатия Скрудж. Нещо подобно ще се случи и в „Храбро сърце”. Пламъчетата в анимацията ще имат двойнствен характер. Няма да е ясно дали ще са добри или лоши. Те ще водят Мерида към все по-големи неприятности, но накрая ще я упътят точно дотам докъдето трябва да стигне.

За вещицата пък Андрюс обяснява, че живее в сърцето на гората Хайтланд. На пръв поглед тя е безобидна и ексцентрична старица, която изработва дървени сувенири с формата на мечки. След като Мерида разпознава нейната същност, червенокосото момиче моли вещицата да реши проблемите й с магия. Старицата прави заклинание, придружено от гатанка, която поставя съдбата на принцесата на изпитание.

Нямам търпение да прочета първите ревюта за „Храбро сърце”. Дано те да са толкова позитивни, колкото очаквам. Иначе неприятната новина е, че у нас премиерата ще закъснее с два месеца.

Премиера в България: 03.08.2012 (Brave, Форум Филм България / Walt Disney-Pixar)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂