РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

13
Добави коментар

Posted on | June 7, 2012 | No Comments

Това е новото разбиране, това е утешението, което ни посреща в пристанището на душите, но само, ако си позволим да го приемем. Не е толкова важно как точно е описано какво е здраве, а дали ще приемем това разбиране. За себе си.

Решаването на проблема започва с приемането, че има проблем. Всеки ще мине дълъг път, докато се научи да приема проблемите си, да не си затваря очите за тях. И това е част от лечението. Знанието за проблема може да помогне на човек, но незнанието не е оправдание за боледуване. Незнанието не спасява никого.

Здраве е да изпитваш постоянна наслада от живота, да изпитваш удоволствие от всичко, което вършиш, постоянно да си в състояние на радост, да даваш любов на другите и отворено да приемаш любовта на другите към теб.

Нещо повече. Не може да се мисли, че човек може да бъде в някакви различни от тези състояния и да е здрав.

Идете на лекар и поискайте нещо такова. Ще ви се изсмее. Защото е смешно да търсите здраве от другите. Истинското здраве може да постигнете единствено сами. Другите могат само да ви помагат. А има и такива които се опитват да въртят с вас търговия с лекарства и „здравни” услуги.

Здраве е, когато се събудите сутрин и благодарите на света, че е толкова красив за това, че ви е дарил с толкова слънчево утро или толкова перфектно мрачни облаци.

Здраве е, когато видите красотата в очите на намръщената си половинка.

Здраве е, когато успеете да се освободите на илюзиите за „трябва” и се захванете с работата, която обичате.

Здраве е, когато приемате промяната в живота и за вас всичко е интересно и държите животът ви да е интересен.

Здраве е, когато продължавате да успявате да простите.

Здраве е, когато …. можете и сами да продължите нататък…

 

 

 

 

Comments