КАМЪНИТЕ СПОРЕД ЗОДИИТЕ или ТВОЯТ ЛИЧЕН АМУЛЕТ. Част II

1
Добави коментар

Естествен камък за зодия ЛЪВ: Гранат

На огнения Лъв сила, енергия и решителност носи гранатът. Един от най древните скъпоценни камъни, ценен от хилядолетия. Символизира страст, грация, изящество, повишава сексуалното желание и доброто здраве. Гранатът има свойствата да пречиства кръвта, спомага оросяването на мозъка и енергизира организма. Носете го близо до тялото, в каквото бижу сами предпочетете.

Предложението на сребърна бижутерия Silver Passion: висящи обеци с гранат.

Естествен камък за зодия ДЕВА: Яспис

Камъкът – закрилник на Девите е ясписът. Наричан е камък на изненадите. Носи се като амулет за защита, здраве и късмет.  Препоръчва се при умора, стрес, магнитни бури, за общо усилване на организма.  Червеният яспис е подходящ при сърдечно – съдови заболявания, един от камъните на любовта. Зеленият, познат като „зелено дърво”, помага при проблеми с бъбреците и черния дроб, намалява главоболието. Жълтият и оранжевият яспис подобряват зрението и помагат при гинекологични проблеми.

Предложението на сребърна бижутерия Silver Passion: медальон и пръстен с костенурков яспис и пръстен с червен яспис.

Естествен камък за зодия ВЕЗНИ: Малахит

Най-силният защитен камък на везните е малахитът. Този непрозрачен ивичен камък с наситен зелен цвят е добиван още в древен Египет. През Средновековието е използван за предпазване от черна магия и заклинания. Малахитът дава допълнителна енергия на притежателя си. Вглеждането в него успокоява, отпуска нервната система и укротява бурните емоции. Вярва се, че носи хармония в живота, знание и търпение. Служи за детски амулет, обикновено прикрепян към люлката на бебетата.

Предложението на сребърна бижутерия Silver Passion: пръстен и гривна с малахит.

Естествен камък за зодия СКОРПИН: Опушен кварц

Скорпионите са подвластни на силите на граната, който засилва сексуалната им енергия и на опушения кварц, който се счита за техен универсален камък пазител. Бижу с последния усилва духовната енергия и неутрализира негативните вибрации у  носещия го, помага му по-лесно да загърби вече ненужното в живота. Опушеният кварц насърчава позитивното прагматично мислене, успокоява главоболието и мускулните неразположения. Въздейства с всички чакри в тялото и може да се носи постоянно за дълъг период от време.

Предложението на сребърна бижутерия Silver Passion: комплект с опушен кварц.