Любовните обръщения – запазена марка за всички влюбени

37
Добави коментар

Любовните обръщения – запазена марка за всички влюбени

Любовните обръщения  си остават запазена марка за всяка връзка. Макар от страни това да дразни хората, на младите не им пука особенно.

Сигурно се сещате за вица:”Преди брака – патенце и агънце, а после гъска и овца”. Може да се подсмихвате тайничко, но това си е чистата истина за много от браковете. Има разбира се случаи, в които двамата толкова са се пристрастили към тези любовни обръщения, че след време когато се карат дори си викат „котенце” и „писенце”.

 

Как възникват любовните обръщения?

Най-често те са свързани с някоя интересна (романтична) случка, която само те двамата знаят. В момент на силен любовен порив човек има желание да се поглези и изрича думички, които са му на сърцето. Това е както се казва вид релаксация и начин да изразиш това, което чувстваш. За жалост има доста поизтъркани любовните обръщения  от типа: „мило, захарче, коте, бейби, пиле, писе, бонбонче и т.н.”.

Случва се даже в магазин с много хора някой да извика „котеее” и да се обърнат няколко човека, а точно вашата половинка да не откликне на повика ви. Затова има двойки, които си имат собственни оригинални обръщения, а не поизтърканите и сладникави такива.

Точно те са уникални и забавни, които само вие и половинката ви разбирате. След кратко замисляне мога да ви предложа следните: „зрънчо, шмати, солетке, баничке, глупи, дупе и т.н.” Има и такива любовните обръщения, които е добре да се използват само когато сте насаме двамата.

Ако ви чуе от страни някой може да си помисли, че преигравате или  дори, че се лигавите. Има хора (най-вече мъже), които много умело успяват да използват тези обръщения с цел да свалят някоя жена. Другото предимство на любовните обръщения е, че не е нужно да помните имената на поредната забивка.

Да  не споменаваме призиви от вида „захарче мое”или „бонбонче, кексче”, не будят желаните асоциации, а дори напротив са кошмар за хората с диабет. Въображението на влюбените е невероятно пъстро. Може да чуете дори изрази „чушчице, кравайче, петифурке или любовче”, които не смятам да коментирам. Следващият път се заслушайте когато сте на улицата или в магазина.

Лично на мен ми харесват  обръщения, които са лични и са породени от някакви случки и почти никой не ги използва. Гади ми се от обръщения, като „мами“ или „мише“ или каквото и да е друго животно….

А вие как се обръщате към половинката си?