Антицелулитен комплекс за задни части

1
Добави коментар

Съдържание на статията

Антицелулитен комплекс за задни части

И четири, и пет

Всички страници

Страница 1 от 2

Топлото време наближава и идва време за къси панталонки и поли. Ако вече сте си купили бански за лятото, пробвали сте ги и сте се озадачили от вида на бедрата и задните ви части, тук ще ви предложим един антицелулитен комплекс от упражнения, с който задните ви части ще придобият забележителен вид. Ако пък зимата не се е отразила на физическата ви форма и тялото ви не знае какво е това целулит и натрупана мастна тъкан, то ви сваляме шапка и може да не четете по-надолу. 

Упражнение 1

Нека леснотата на това упражнение не ви лъже. То ефективно въздейства на мускулите от външната страна на бедрата.

 

Изходно положение: легнете на пода, скръстете ръце по лицето, изпънете краката. Сгънете десния крак в коляното и поставете стъпалото върху левия прасец.
Стегнете дясната част на задните части и повдигнете дясното коляно на няколко сантиметра от пода, като се стремите да не движите бедрото. Задръжте в това положение няколко секунди и върнете коляното обратно.

Повторете упражнението 10-12 пъти и сменете крака.

Упражнение 2

Добрият комплекс от упражнения за задни части винаги включва в себе си упражнения, които паралелно напрягат и коремните мускули. Това упражнение е именно такова.

Изходно положение: легнете по гръб и разтворете ръце встрани. Десния крак сгънете в коляното, а левия изпънете и повдигнете на неголяма височина от пода.
Повдигнете изпънатия крак и бедрото така, че тялото да застане в права линия. Задръжте в това положение няколко секунди, след което бавно се върнете в изходно положение.

Повторете упражнението 8-10 пъти и смене крака.

Упражнение 3

Изходно положение: Застанете в изправено положение със събрани стъпала. Изтегнете напред дясната ръка. Пренесете тежестта на тялото върху левия крак.
Наклонете корпуса напред и изпънете десния крак назад паралелно на пода. Стегнете мускулите на задните части и бавно се върнете в изходно положение.

Повторете упражнението 10-12 пъти и сменете крака.