КАТ лови нарушители на пътя с още 42 мобилни камери

10
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

42 нови радара, оборудвани с камери, ще контролират спазването на правилата за движение по пътищата в страната, съобщиха от МВР. Оборудването е резултат на финализирането на нов етап от Стратегията за развитие на автоматизирания контрол, разработена от ГД „Охранителна полиция“  и утвърдена от министър Цветанов.    

Новите системи за автоматизиран контрол вече са монтирани в полицейски автомобили и ще ловят нарушители на правилата.  Те ще осъществяват контрол на скоростните режими, ще регистрират и други нарушения, водещи до настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия. В същото време водачите няма да бъдат спирани, а ще се изготвя годен доказателствен материал и електронен фиш.    

С новите радари “Пътна полиция” вече разполага със 109 мобилни автоматизирани системи, както и с 24 стационарни за контрол на скоростната система. До края на септември от КАТ планира да замени и над 100 от старите радари. От началото на годината с помощта на новите системи са констатирани над 102 000 нарушения на правилата за движение, отчитат от полицията. Според статистиката техният брой е нараснал повече от 2 пъти в сравнение със същия период на миналата година, допълват от МВР.