Екскурзия до Солун

1
Добави коментар
imthedevil
imthedevil

Програма:

Тръгването е в 7:00 ч. от площад „Александър Невски“ по маршрут София-Сандански-Солун-София. Пристигане в гр . Сандански, настаняване в хотел Панорама 3* . Пешеходна разходка  с разглеждане на забележителностите на града Архелогическия музей, паметника на Спартак и др. Свободно време за самостоятелно разглеждане и снимки, вечеря. Нощувка. 08.07.2012г Закуска . Отътуване за град Солун. Пристигане на ‘Бялата кула’ начало на панорамна автобусна обиколка на града. Свободно време за самостоятелно разглеждане и снимки. В 16.30ч отътуване за България. Пристигане на пл. Ал. Невски вечерта.  

Знаете ли че:

Сандански е разположен амфитеатрално върху крайните югозападни склонове на Пирин планина по долното течение на река Санданска Бистрица. Географското му разположение е предпоставка за изключително благоприятните му климатични особености. Градът, разположен на надморска височина 240 – 300 м., е най-топлият български град през всички годишни сезони. Планинският бриз, спускащ се от Пирин по поречието на река Бистрица, охлажда въздуха през летните месеци. Въздухът в Сандански е с най-ниското съдържание на алергени в цяла България и е подходящ за лечението на астматични, алергични и други заболявания. Градът е световноизвестен, като естествена лечебница и балнеокурорт.

Санда̀нски е град в Югозападна България. Траките основали селището с името Медиус, по-късно римското селище на мястото на днешния град се е наричало Дезудава, а през средновековието българите го нарекли Свети Врач.В района на Сандански се смята, че е роден и живял Спартак от тракийското племе меди. Паметникът на Спартак е един от символите на града.

Солун е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина.Град Солун е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Градът е център и на Солунската епархия на Гръцката православна църква. В Солун се намира катедралата „Непорочно зачатие на Дева Мария“, която е седалище на католическия Солунски апостолически викариат.

Солун е основан от македонския цар Касандър през 315 г. пр.н.е. Дава му името на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща ѝ, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над фокийците с помощта на тесалийските конници. Името може да се преведе като победа на тесалийците.

Градът е бил столица на една от четирите римски провинции в Македония след завладяването му от римляните. При второто си посещение в Македония Апостол Павел е проповядал в местната синагога, която е била главна за евреите от района, и е поставил началото на християнско братство и църква.

Една от най-известните забележителности на Солун е Бялата кула. Други по-известни са църквата „Свети Димитър“, градската крепостна стена, Галериевата арка, ротондата „Свети Георги“ и други. Градът е добре устроен, с големи площади („Света София“, „Аристотел“) и широки булеварди („Александър Велики“).

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

• за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт  • за лица под 18 год. – валиден задграничен паспорт 

Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане.

Туроператор ЕТ  „СВЕТЛА МЛАДЕНОВА – ПОХОД” с  Удостоверение за регистрация РКК-01-6050 е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания  ЗД „ЕВРОИНС” АД.

Важно! Използваните снимки, изобразжения и картинки са предоставени от доставчика на настоящата промоция. От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. Ако имате въпроси или препоръки, моля свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на [email protected]