КАМЪНИТЕ СПОРЕД ЗОДИИТЕ или ТВОЯТ ЛИЧЕН АМУЛЕТ. Част III

2
Добави коментар

Естествен камък за зодия СТРЕЛЕЦ: Топаз

 

Щастливият камък на зодия Стрелец е топазът. Този минерал символизира житейския успех и изобилието, използва се като талисман за привличане на богатство, предпазване от лоши очи и развиване на интуицията. Още от древността се счита, че помага при очни заболявания, нарушения в черния дроб, настинки, както и за подобряване на съня. Топазът е полускъпоценен камък с висока твърдост, което го прави устойчив на надрасквания.

Предложението на сребърна бижутерия Silver Passion: комплект медальон, обеци и пръстен със син топаз.

 

Естествен камък за зодия КОЗИРОГ: Оникс

 

За Козирозите много силен амулет се явява ониксът. Тази разновидност на ахата се среща в разнообразни цветове, често на петна и ивици, но най-популярен е черният оникс. Той е камък за универсална защита, прави носителя си по-решителен и силен. Вярва се, че ониксът има способността да извлича болести от човека. Добре е да се носи в лявата половина на тялото.

Предложението на сребърна бижутерия Silver Passion: комплект обеци и пръстен с оникс.

 

Естествен камък за зодия ВОДОЛЕЙ: Лабрадорит

 

Един от камъните, които най-силно хармонизират с вибрациите на родените под знака на Водолея е лабрадоритът. Вярва се, че събужда скритите таланти и умения у притежателя си, повишава интуицията. Като амулет привлича успех, слава и признание. Чудесен е за писатели, музиканти, художниц и и други творчески професии. Литотерапевтите го препоръчват за облекчаване на стреса и подобряване на съня. Характерният му синьо-зелен оттенък, скрит в сиво-кафявата му основа го прави особено харесван в бужитерията.

Предложението на сребърна бижутерия Silver Passion: комплект гривна и обеци с черен лабрадорит.

 

Естествен камък за зодия РИБИ: Корал

 

Камък – покровител на Рибите е коралът. Той им носи мъдрост, позитивизъм и радост, поддържа емоционалното равновесие и премахва нервното напрежение. Червеният корал носи на мъжете успех в любовта и секса, а жените дарява с издържливост. Розовият корал благоприятства щастието в любовен аспект, а белият се счита за пазител на децата. Всички корали стимулират кръвообръщението и сърдечната дейност, стрити на прах лекуват и калцират язви.

Предложението на сребърна бижутерия Silver Passion: комплект обеци, пръстен и гердан с корал.