Представят абитуриентите на ОДК – Благоевград

1
Добави коментар

Event Dates: June 13, 2012 (All day)

На 13-ти юни 2012 г. от 18.00 часа в зала „П. Яворов” Детско-юношеският фолклорен ансамбъл “Пиринска китка” към Обединен детски комплекс ще представи пред родителите и обществеността на Благоевград своя годишен концерт-спектакъл.
Концертът-спектакъл ще бъде предшестван от тържествено награждаване на абитуриентите от ОДК. Ще бъдат отличени най-талантливите и най-дългогодишните 42-ма възпитаници от школите и съставите на ОДК – 19 от направление „Наука, техника и технологии” и 23 от направление „Изкуства”. Те ще бъдат наградени със статуетка и Юбилейната Грамота на Община Благоевград за 100 годишнината от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.
Концертът-спектакъл на ДЮФА „Пиринска китка” ще бъде поздрав за всички абитуриенти от школите на ОДК. В него ще участва и смесената вокална група. Ще бъдат представени 12 танца, от които 6 нови, обхващащи фолклорното многообразие на цяла България.
Ежегодно в ДЮФА “Пиринска китка” се обучават 120 деца и младежи, на възраст от 5 до 18 годинии, които изнасят десетки концерти, печелят конкурси у нас и в чужбина, лауреати са на много национални и международни фестивали.
ДЮФА „Пиринска китка” е доказана школа по танцово изкуство. Носител е на над 85 отличия – Званието „Представителен”, 4 златни медала, Купа „Децата на България танцуват”, а през последните 10 години – 11 първи места от Национални конкурси, 1 второ място и 1 трето място, много дипломи, грамоти, плакети и други отличия. Спечелените награди са достоен атестат за професионализма и творческите възможности на ръководителите на ДЮФА „Пиринска китка” и талантливите деца на Благоевград.
Уважаеми родители, приятели и почитатели на танцовото изкуство, заповядайте на 13-ти юни (сряда) да видите най-новата продукция на ДЮФА „Пиринска китка” и да изживеете заедно с децата и абитуриентите от ОДК радостта от празника им.