Есил Дюран възмутена от българския кючек

1
Добави коментар

Суматоха
  Шоу

Есил Дюран възмутена от българския кючек

PlovdivWeek на 16/06/2012, 17:54

Снимка: signal.bg

Есил Дюран

 

Певицата Есил Дюран призна, че е възмутена от странния танц „кючек”, който се играе у нас. Тя сподели в предаването на Мартин Карбовски по Нова телевизия, че не е виждала подобно нещо дори в Турция, която се смята за родина на танца.

Тя разказа как като дете станала причина семейството й да бъде прекръстено. През далечната 1989 г. се били скрили в къщата им в Хасково и създавали впечатлението, че ги няма. Тя обаче повдигнала крайчето на щората на прозореца да погледне какво става навън и милиционерите видели, че са вътре. Така Есил получила насила името Силвия, а родителите й отишли доброволно в общината в Хасково да си сменят турските имена.

Завършилата в консерваторията естрадно и джаз пеене певица преди десет години започна да пее поп фолк. В началото дори съчетаваше и преди полунощ Есил пееше чалга в съответните заведения, а след полунощ изпълняваше джаз хитове в нощния бар на столичен хотел.

Певицата призна, че иска да се върне към джаза, но хората не искат да слушат този стил музика. Есил обаче призна, че има оферта в чужбина да пее именно джаз и може в скоро време да замине зад граница, предаде БЛИЦ.

Тагове:
шоу
есил дюран
кючек
джаз