Шок и ужас в „Пирогов“ !!!

29
Добави коментар
naskoki
naskoki

Какво се случва зад стените на „Пирогов“?Едва ли някой нормален човек би могъл да си помисли, че това е възможно. Дори и в най- кошмарните си сънища едва ли някой е сънувал, че Лекарите използват шлосерска бормашина, за да се слагат на децата иглите за екстензия.

Едва шестима лекари дават дежурства в спешния травматичен кабинет в Пирогов, от които един е пенсионер.

„10 човека идваха и напускаха, не се задържат, защото условията са отвратителни, а обстановката прилича на бойно поле“-  каза пред екип на БТВ д-р Атанас Кацаров от Пирогов.

„Има лошо отношение от страна на пациенти и началници“… И как няма да има?!?

„Лекарите използват шлосерска бормашина, за да се слагат на децата иглите за екстензия – това е процедурата, при която се пробива костта, за да се слагат иглите, при която се слагат тежести, за да се намести костта. Неведнъж копчето блокира и костта не се пробива, а все едно се къртят плочки. Ако сте родител няма ли да ме удушите с голи ръце“, попита риторично Кацаров. Той самият си е купил медицинска бормашина, която струва 700 долара, с която работи в държавна болница. Кацаров получава малко над 1000 лв., с 40 лв. Нощен труд, който се плаща 50 ст на час.

„В същото време има хора, които получават по 53 000 лв бонуси, колко подобни бормашини могат да се купят“, попита Кацаров, като с тези свои разкрия успя да шокира всички присъстващи.

По заповед на здравния министър от 11 май в „Пирогов“ започнаха 2 проверки. Едната бе от НЗОК по отношение на преразхода за лекарствени средства по клинични пътеки, а Инспекторатът на министерството проверява всички разходи на средства.

Господа Управници, молим поне веднъж да си свършите работата както трябва и да има хора, които наистина да понесат цялата тежест на закона!