Музика за лятно време

2
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Няколко тематични песни по повод настъпването на новия сезон

Лято 2012 пристигна нощес в 2,09 ч. – което е повод да послушаме малко тематична музика. Спокойно, има по нещо за всеки вкус!

Ако сте гледали наскоро Уил Смит в „Мъже в черно 3“, сигурно сте изпитали носталгия към по-младежката му версия – Свежия принц от Бел еър (Фреш принс), който преди двайсетина години се изявяваше в дует с Джези Джеф. Твърди се, че това е най-популярното им парче. Годината е 1991-ва.

Разбира се, най-известната песен с това заглавие е арията от операта на Джордж Гершуин „Порги и Бес“.

Сигурно ви е позната в джазови или други по-съвременни интерпретации, но защо да не чуем как звучи в оригинал.

Тук я изпълнява американската оперна звезда Рене Флеминг с оркестъра на Националната опера в Уелс.

Ако пък се налага да прекарате летните месеци в ада на големия град, вероятно ще си тананикате Summer in the City – рокпарче от средата на 60-те.

Оригиналът е на групата „Ловин спунфул“, но по-популярна е версията на Джо Кокър – тук в концертна версия от Берлин, 1980 г., когато певецът, гостувал и у нас, все още се намира във върхова форма.

Един от най-известните български рефрени за лятото през последните години пък е „Нека бъде лято…“, изпят от Лора Караджова в едноименното й парче с рапъра Гудслав.

В интервю за в. „24 часа“ някогашният диджей Камен Спасов, известен после като шеф на радио/телевизия „Сити“ и „Ка мюзик“, коментира, че успехът на това парче се дължи на неговото радостно звучене.

Според него безспорният хит на лято 2012 е „Дим да ме няма“ на Графа и Бобо с Печенката.