Празникът на черешата 2012 в Кюстендил (видео)

1
Добави коментар
Sheitanova
Sheitanova

За пръв път бях на “ Празника на черешата“ в Кюстендил и съм приятно изненадана. Впечатлиха ме доста щандовете с череши, които бяха подредени по изключително атрактивен начин. Производители на череши от Кюстендил и околностите участваха в надпреварата за „най-едра череша“ и „най-красив щанд“. Ентусиазмът на малките, облечени в плътни народни носии не секваше въпреки жегата и не отказваха на хората, които искаха да се снимат с тях:

По надписите от череши посетителите можеха да да ориентират от кое село или град са изложителите. Поне тези, които говореха български, защото имаше и много чужденци!

Ето и част от щанда на НЧ „П.Р. Славейков“ от с.Лозно.

Изгледайте видеото, за да добиете по-добре представа за щандовете:

 

Кюстендилската череша е една от най-вкусните, няма спор в това. Има редица рецепти с череши, скоро ще ви покажа няколко, защото си донесох прекрасни череши от Кюстендил. Успях да видя и някои от вкусотиите, които ще вземат участие в националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”. Ето и няколко сладкиша с череши:

Не бях закусвала и преглътнах скришно при вида на този сладкиш с череши и ягоди:

Питката с череши също беше оригинална (първата снимка). Ако не сте успели да отидете до Кюстендил днес, направете го утре, когато е последният ден от Празникът на черешата 2012. Ако не – вижте видеото със забавления за деца на празника в Кюстендил.Pin It