Най-скъпата водка на планетата – Топ-10

1
Добави коментар
vladec
vladec

Водката, една от най-разпространените алкохолни напитки, в ценово отношение може да бъде изключително сериозен съперник на всички останали  видове алкохол, например уискито, бирата, виното и др. Запознайте се с най-скъпите и екстравагантни марки на планетата:

10. Belvedere
Цена: $800

Belvedere Vodka

Започваме от Belvedere, дело на дизайнерите от италианската компания Sine Labe Doli. Гърлото на бутилката е украсена с папионка (при единична бутилка), а самата бутилка е покрита със сребърни прашинки.

9.  Grey Goose Vodka Magnum
Цена: $815

Grey Goose Vodka Magnum

Ако Ви се дават $815, бихте могли да си позволите Grey Goose Vodka Magnum. Основния акцент тук отново е външния вид: на капачката на бутилката се е настанил бял гъсок с разперени криле, а за да избяга птичката, бутилката се намира в сребърна клетка. Тази водка е в изключително малък тираж – само 10 броя. Дизайнът е дело на дизайнерска къща Chopard.

8. Absolut Crystal
Цена: $1000

Absolut Crystal Swarovski

За марката Absolut са чували почти всички. Особеното при тази разновидност на марката е бутилката, изработена във формата на кристал с множество ъгли.
7. Swarovski Alize Limited Edition
Цена: $2000

Swarovski Studded Alize Limited Edition

Следващата в класацията е Swarovski Alize Limited Edition, която не е чиста водка, а по-скоро коктейл Rose Alize, направен от едноименната водка, коняк, папая, ягода, “личи” (вид плод) и роза. Напитката също е в ограничено количество, като е посветена специално на празника Свети Валентин. Вероятно затова и цветът на бутилката е розов.

6. Lordanov
Цена: $4353

Lordanov

Бутилката на тази водка е украсена с кристали Swarovski, при това само със специални, многогранни. Самата водка е приготвена от първокласна пшеница и чиста изворна вода от Северна Европа. За да не счупите случайно бутилката (за тези пари – “пу-пу-пу”), тя е покрита със специално покритие, което ще я предпази дори и при много силен сблъсък с пода.

5. OVAL Vodka Bottle
Цена: $6922

OVAL Vodka Bottle

Както се разбира още от заглавието, формата на бутилката на тази водка е овална. Украсена е (за кой ли път) с кристали Swarovski, а по-точно със 7000 от тях. Ето от къде идва и високата цена. Може да се открие в елитните клубове по целия свят, т.е. е в серийно производство.

4. Belver Bears
Цена: $7240

Belver Bears

Тази водка отново е дело на елитната полска марка Belvedere. Създадена е и е посветена изцяло на кинофестивала в Кан, а по-точно за гостите на събитието. Бутилката е във форма на мечка, а освен това има и вградено светодиодно осветление.

3. Russo-Baltique
Цена: $740 000

Russo-Baltique

Тук веднага се изстрелваме с няколко стотин хиляди долара (съжалявам, но според Bornrich.com такава е статистиката). Сигурно се питате защо? Ами поради цели 2 причини: бутилката е изработена от цели 9 килограма чисто злато, а като “подарък” към водката се прилага джип. Да, истински. А споменах ли, че ве пак говорим за водка?

2. DIVA
Цена: $1 000 000

DIVA

Лесно име, лесна цена…  Дело на шотландската фирма Blackwood Distillers, тази водка все пак има и други ценности, освен красотата на бутилката. Направена от чиста изворна вода, тайната й се крие в тройната дестилация: първо алкохола минава през лед, след това от въглен от бреза, а накрая – през прах от диаманти и други скъпоценни камъни… Ако вярвате, че тези камъни по някакъв начин допринасят за вкуса на водката, то в такъв случай тя е за вас. Забравих да спомена – цената на водката варира от $3 700 до $ 1  000 000, в зависимост от това, какви и колко скъпоценни камъни желаете да има по бутилката.

1. Russo-Baltique
Цена: €1 000 000

Russo-Baltique Dartz Vodka

Да, името на водка отново е като в позиция 3, само че опаковката и подаръците са по-различни. Дело на производителя на бронирани автомобили Dartz, водката е създадена с помощта на Регина Абдуразакова, дъщерята на казахстански нефтен магнат. Течността е надеждно скрита в булка, направена от 30 сантиметрово бронирано стъкло, а капачката е изработена от бяло и жълто злато. Да не забравяме и джипа-подарък, който тук вече е със специални позлатени джанти.

Други интересни факти: