VBA for Microsoft Excel – електронна книга на Боряна Петрова

7
Добави коментар
ak4ilev
ak4ilev

Имам удоволствието да представя на вашето внимание новата ми книга „VBA for Microsoft Excel”.

Това е книга за тези, които нямат никакъв или имат малък опит в писането на макроси в Microsoft Excel. Макросите в Excel представляват малки програмки, които помагат за автоматизиране на определени задачи. Ако се налага да се изпълняват поредица от често повтарящи се действия, може да се напише макрос, който сам да изпълнява тези действия, с което се пести време и се намалява вероятността от грешки. Поредицата от команди се създават на програмния език – VBA (Visual Basic For Application)

Книгата дава фундаментални познания по създаването и обработката на макроси. Може да се използва, както за Microsoft Excel 2007 и 2010, така и за по-стари версии на продукта. Самата електронна книга е 60 страници, като в пакета са включени 12 модула, в които са описани действия и команди плюс упражнения по основните модули, заедно с отговорите към тях.

Във „VBA for Microsoft Excel” първо се разглежда как се създава макрос с помощта на Macro Recorder.Този инструмент в Microsoft Excel може да записва поредица от действия, след което създадения запис лесно може да се възпроизведе. В този случай се създават макроси без да е необходимо да се познава VBA. За съжаление този инструмент не дава възможност за проверка на определени условия и не може да изпълнява повтарящи се действия (цикли). Това се постига с по-задълбочено познаване и прилагане на Visual Basic For Excel. В следващите раздели на книгата се разглеждат основите на VBA за Microsoft Excel и как се записват макроси с помощта на код.

За да добиете по-детайлна представа за структурата на книгата и темите, които включва, от тук може да изтеглите Съдържанието и първия модул.

Цената на книгата е 6.00 лв. като може да я платите чрез SMS и да си я свалите онлайн или чрез банков превод, като книгата ще ви бъде изпратена по mail.

Ако желаете да си закупите “VBA for Microsoft Excel” направете го от тази страница.

Там ще намерите и пълни подробности по начините на плащане.

Искрено се надявам, че книгата ми ще ви бъде полезна!

GD Star Rating a WordPress rating system

VBA for Microsoft Excel – електронна книга на Боряна Петрова, 4.5 out of 5 based on 6 ratings Етикети: Boriana Petrova, ebook VBA, excel macros, excel макрос, forms Excel VBA, macros Excel, Microsoft Excel, Microsoft Excel Боряна Петрова, VBA for Microsoft Excel, VBA Боряна Петрова, Visual Basic For Application, е-книга VBA Excel, книга VBA Боряна Петрова, макроси Ексел Още публикации по темата