СтатияСъвети за Ефективно Отслабване

1
Добави коментар
irgnet
irgnet

Лято е! Излишните килограми си личат повече от всякога при оскъдните дрехи, които носим в горещините. Желаете ли да свалите излишните килца от вашето тяло? Но знайте, само с желание не става! Трябва воля, упоритост и много работа. Ако си мислите, че просто така ще си седите и ще свалите подкожните мазнини, да знаете че няма да постигнете нищо ефективно. Споделям ви няколко съвета и принципи за ефективно отслабване. Ефективно отслабване не винаги значи бързо отслабване!

1.Намалете Стреса. Стресът е една от основните причини за напълняване, така че ако искаме да отслабнем, трябва да намалим стреса. А как да стане това? Всичко е свързано с психиката да човека. Променете възгледите си, мислете позитивно и не обръщайте внимание на дреболиите, които ви дразнят. Излизайте по-често сред природата, сами или с приятна весела компания. Важното е да отпъдите черните мисли и да се насладите на света около вас.

2.Диеата – каквото и да правите, ако не сте на диета трудно ще отслабнете. И като казваме диета, имаме в предвид режим на хранене, в никакъв случай гладуване! Основният принцип е: Приемайте по-малко калории от колкото са ви нужни. Здравословно е прието да намалите приема до около 70-80% от калориите, които сте приемали преди да започнете диетата. Важно е да знаете, че ако искате да стопите мазнините, трябва да премахнете до голяма степен въглехидратите от менюто си. Забравете сладките неща, особено рафинираните такива. Забравете за газираните напитки. Заместете всякакви сладкиши и шоколадови десерти пълни с хидрогенирани мазнини с плодове. Проблем е че повечето жени имат наркотична зависимост към сладкото. Замислете се, имате ли нужда от подобна зависимост, която не ви дава нищо, а ежедневно руши вашето здраве. И за последно да добавим, че принципа на разделното хранене е особено подходящ, ако имате намерение да отслабвате. Също много важно е да ядете повече пъти на малки порции. Най вредно е да гладувате през деня и да преядете вечер = гарантирано натрупване на мазни депа в клетките. Но това не значи, че трябва по цял ден да набивате чипсове и други високо калорийни боклуци. При това изобилие от плодове е грехота да се тъпчете с продукти с неизяснен химичен състав.

3.Спорт – Основната причина за отслабването е диетата. Но при отслабване се горят както подкожните мазнини, така и мускулна маса. А предполагам вие искате да стопите само мазнините, без да отслабвате и в мускулите. За това спорта е особено важен. Трябва да правите група упражнения, които натоварват цялото тяло. Така организмът ви знае, че имате нужда от мускулите си и няма да черпи енергия от тях докато отслабвате. Най-удачното време за упражнения е сутрин след ставане на гладно. Отделно привечер след работа е добре да правите разходки, хем да поизгорите малко калории, хем да се отърсите от натрупаният през работния ден стрес. Помислете кога може да замените предвижването с механизиран транспорт с ходене пеш. Ако работата ви е дори на 2-3 км от вас, нужно ли е да отидете с автомобила си до там. Разстоянието ще го вземете пеш за 30 мин. А защо дори не ползвате велосипед. На запад отдавна е установено, че велосипедът е най-ефективния начин за придвижване в града.

В заключение може да споменем, че е добре да следите промените теглото си, но веднъж седмично. Качването на кантара всеки ден е по-скоро вредно. Друго което трябва да споменем, това е солта. Въпреки че през лятото човек се нуждае от 2 пъти повече сол от колкото през зимата, все пак ограничете приема и до разумни количества. Трябва да знаете, че отслабването е дългосрочен процес и е по-добре да си изградите подходящ режим на хранене, който да спазвате занапред. Най голямата грешка би била да скачате от диета на диета в очакване на чудото. То може и да се случи, но ще е временно, а вероятността след това да си върнете свалените килограми е много голяма.

Желая ви успех с отслабването. Нека то бъде здравословно и дълготрайно.