Модули за автоматизация на дома

3
Добави коментар
wweb
wweb

Представете си, че сутрин може да си направите кафе, още преди да сте станали от леглото. Вече е възможно с модулите WeMo. Те имат една единствена цел – стоят между електрическия контакт и електроуреда/лампата, позволявайки на потребителите да контролират захранването безжично с техния iPhone, iPad или iPod touch. Това e поредната крачка към автоматизация на дома и контролиране на домашните устройства от разстояние.

Джаджата се предлага в два варианта – WeMO Switch и WeMO Switch + Motion. С първия, вие ще може да включвате и изключвате уредите, както и да нагласяте някой от тях във времеви план – да се пускат автоматично в определен от вас период от време. Докато пакета WeMo Switch + Motion, се допълва със сензори за движение, като прикаченото устройство може да бъде контролирано (включвано и изключвано) с жестове.

Платформата WeMO включва и интеграция с онлайн услугата IFTTT, която позволява на потребителите да комбинират няколко интернет услуги, създавайки интерактивни задачи. Така например, вие ще може да получавате текстови съобщения, всеки път щом системата за движения се задейства. Модулите са достъпни на цени, съответно 50 долара за WeMo Switch и 100 долара за WeMo Switch + Motion, в сайта на производителя Belkin.