Бижутата Frey Wille – колоритно изящество » shop Гид

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

Днес решихме да бъдем полезни на ценителите на атрактивните бижута, затова ще ви запознаем по-отблизо с една австрийска марка, която има присъствие и на българския пазар. Творенията на дизайнерската къща Frey Wille носят в себе си усещане за разкош, артистичност и неповторим индивидуален стил. Те са изключително ефектни във визуално отношение и придават модерен и колоритен вид дори на най-семплата визия.

Най-типичното за фирмата Frey Wille е използването на емайл в най-различни цветове, оформящи всевъзможни колоритни композиции с ръчно изрисувани геометрични или флорални елементи. Емайлът е смес от стъкло и минерали, с която се работи при температура от 800 градуса по Целзий върху златна основа.

Бижутата са изработени от 24 карата злато или родий, в които се преплитат цветните композиции от емайл, който понякога може да достигне няколко слоя с различни нюанси. Технологията за изработка на ювелирните творения е много прецизна и понякога създаването на една колекция може да отнеме две години, но от брандът се гордеят с качеството на предлаганите от тях продукти.

Марката Frey Wille съществува повече от половин век. Основател е австрийската художничка Михаела Фрай, която създава компанията през 1951 година. Като един истински творец тя открива вдъхновяващи мотиви както в традициите и фолклора на различните народи, така и в модерните архитектурни форми.

По-късно към компанията се присъединява Фридрих Виле, който след смъртта на Михаела Фрай през 1980 година, застава начело на модната къща, а дизайнерският екип се оглавява от съпругата му Симон Грюнбергер-Виле. Тя доразвива дизайнерската идейна концепция и през годините в колекциите се забелязват мотиви от древни страни като Египет и Гърция, но и страхотни художествени елементи, повлияни от епохата на импресионизма или стила сецесион в изкуството.

Марката често си сътрудничи с известни модни къщи като Yves Saint Laurent, Paco Rabanne и Hermes. Фирмата предлага изящните си творения в около 30 държави, включително и в България. В нашата страна бутикът на марката се намира на ул. Съборна 7 , в София.

Автор: Делица Цонева