Как да станете професионален Пиърсър?

1
Добави коментар
vladigeorgiev
vladigeorgiev

Как да станете професионален Пиърсър?

Ако искате да се превърне в професионален пиърсър, имате две възможности за избор как да следвате вашата мечта. Първата е да се научите чрез професионално училище за боди пиърсинг, което ще ви даде и сертификат. Вторият избор е да ви вземе опитен пиърсър под крилото си като чирак. Да предположим, че няма училище във вашият град или държава, затова ще разгледаме по-трудния вариант, при който трябва всичко да вършите сами.

Обучнието като пиърсър обикновенно се състои в чиракуване също както при татуистите и може да бъде също толкова трудно да си намерите някой да ви обучава, но изискванията са малко по-различни. Няма да се очаква да имате артистичен талант, така че няма да имате нужда от портофилио. Но все пак трябва да бъдете атрактивен и да направите впечетление на потенциалния ви работодател. Как трябва да стане това?

Излишно е да казвам, че вие сте само един от буквално хиляди, които имат желание да се обучават. Конкурсът е огромен и ако ви се иска да сте от постоянните, трябва да сте се погрижили да притежавате нещо, което другите нямат. Така че, ето някой предложения, върху които да помислите.

 Съвети:

Бъдете приличен и почтителен. Не трябва да ви пука ако в студиото са хеви метъл типове или са облечени като бандиити. Вие сте там за да направите впечатление. Не смятайте, че само защото сте в студио за татуировки и пиърсинг е добре да ругаете, да пушите или да бъдете противни. Отговорните мениджъри може да се наслаждават на приятната атмосфера, но не се интересуват от хора, които смятат всичко за забавление или игра.

Придобивайте знания. Очевидно е, че никой не очаква или дори да иска от вас да знаете как да пробивате отначало. Но можете да се научите на кръстосано замърсяване, пренасяне на патогени по кръвен път и стерилизация. Ще трябва да научите колкото може повече неща около човешката анатомия. Не е нужно да ходите в медицинско училище, просто посетете местната библиотека и се разровете. Вземете колко се може повече информация. Ако Червения кръст във вашето населено място предлага курс по пренасяне по кръвен път патогени, вземете го! Всяко знание в повече, което придобиете, преди да започнете вашето търсене, ще ви помогне да се откроите от останалите.

Бъдете искрени. Сега, когато имате цялото това знание, последното нещо, което искате да направите, е да звучи като „Знам всичко!“. Споделете вашият ентусиазъм към пиърсинга с вашия работодател и използвайте това да им кажете какво сте научили. Кажете му защо е важно за вас да знаете тези неща и защо искате да станете пиърсър. Бъдете себе си и бъдете честен.

Бъдете добър клиент. Ако искате пиърсъра да запомни вашето име и лице, най-доброто нещо, което можете да направите е да станете любимият му клиент. Ако сте заинтересувани да станете професионален пиърсър, най-вероятно ще имате интерес и да бъдете пробити. Посетете някой друг пиърсър, говорете с него, наблюдавайте работата му и задавайте въпроси.

Бъдете решителен. Ако намерите студио в което се чувствате комфортно да работите там, кажете защо се чувствате по този начин. Посетете колкото се може повече реномирани студия и си оставете контактите на всички. Уверете се, че това е наистина важно за вас!

Намирането на добър пиърсър, на който да му се занимава с вас не е лесна задача. Може да се наложи да посетите няколко студия, преди да намерите някой, готов да ви приеме. Вие може да не намерите такъв във вашия район и може да се наложи да се преместите. Но ако наистина мислите, че това е нещото с което искате да се занимавате, трябва да поемете някой рискове.

Да се учите да правите татуировки и пиърсинг върху себе си не само е неразумно, но и много опасно. Трябва да бъдете правилно обучени на техники за стерилизация и как да предпазвате клиента от вреди. Няма нищо по-вредно за вашата репутация, от това повече от 100 човека, показващи на всички колко ужасен пиърсинг или татуировка сте им направили. Или още по-лошо, болест или инфекция, която е резултат от незнанието ви. Отделете малко време и се научете да правите нещата по правилния начин.

This entry was posted by admin on 22/01/2012 at 02:17, and is filed under Статии. Follow any responses to this post through RSS 2.0.You can leave a response or trackback from your own site.