Епична дебютна реклама за анимацията „Тайната на горските пазители”

2
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Приятна компютърна анимация, чудесно приключение и няколко изненади очакват зрителите в мълчаливия трейлър за „Тайната на горските пазители” (“Epic”). Клипът ни запознава със следващия проект на Blue Sky Studios, предвиден за 2013 година. Режисьор на фентъзи историята е Крис Уедж („Ледена епоха”), а основният акцент в рекламната кампания ще падне върху гласовете на Бионсе, Колин Фарел, Джош Хътчерсън и Аманда Сийфрайд.

Но у нас звездното присъствие в 3D-то едва ли ще е от значение. Причината е, че по традиция си гледаме рисуваните истории с дублаж.

>> Клипът в HD <<

И след като започнах с плюсовете, не мога да не завърша с минусите на трейлъра. Първо, много е модерно да се използва депресивен рок като музикална основа в анимационните реклами (такъв бе случаят и с трейлърите на „Легенда за пазителите”). Контрастът между меланхоличната песен и динамичния екшън обаче нещо не иска да сработи. Така става и с парчето „The Lightning Strike” на Snow Patrol. Второ, колкото и фантазия да е проявена в създаването на света в „Тайната на горските пазители”, така и не успях да преглътна усещането, че анимацията е 3D версия на „Фърнгъли” с леко влияние а ла „Артур и минимоите”.

И все пак дебютната реклама постигна целта си. Заинтригува ме. Всъщност, ще ми е доста по-любопитно да видя „Тайната на горските пазители” отколкото четвъртия епизод на „Ледена епоха”…

Премиера в България: 24.05.2013 (Epic / Александра филмс / Twentieth Century Fox Animation)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂