HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: „Мюсюлманските братя“, както и Ал-Кайда и Хамас не са терористи, те са…

3
Добави коментар

В Сирия проблемът е много стар. В него са намесени мюсюлманските братя от Египет. Подобна ситуация беше във Сирия по времето на Хафес Ал Асад през 80-те. Ситуацията и преди и сега е един типичен пример от социалистическота революционна теория за износ на революции.

„Мюсюлманските братя“ както и Ал-Кайда не са терористи, същото важи и за Хамас, те са революционери. Социалистическите революционери искаха световна хегемония на социалистическия строй, която да се постигне със световна революция. Мюсолманските революционери искат революция, установяваща хегемонията на Исляма и Традиционното Ислямско Право (Законодателство).

Терорът се използва от тези мюсолмански революционери като средство за сплашване на света – и за да им обърне той внимание. Спомнете си недалечното минало, войната в Испания, септемврийско въстание, революцията в Германия, в по късни дати нахлуването на Куба и УСР в Ангола и Мозамбик, Бадер Майнхофф, Ред Бригадес, и т.н., и т.н. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.